Logo mooilaarbeek.nl

'Beginnerscursus' bij Badminton Club Lieshout

  Sportnieuws
Badminton, een leuke sport voor iedereen  | Fotonummer: c24e75
Badminton, een leuke sport voor iedereen (Foto: )

Lieshout - Kennismaken met de badmintonsport kan bij Badminton Club Lieshout op vele manieren. Op 12 april heeft de jeugd tijdens de koningsspelen kennis kunnen maken. Tijdens het ouder-kind toernooi hebben de ouders kennis kunnen maken en nu kan iedereen (16+) de grondbeginselen van Badminton leren tijdens een professionele 'beginnerscursus badminton'. Voldoende kansen dus om badminton nader te leren kennen en nog déze zomer volop te beoefenen.

Koningsspelen
Uiteraard was Badminton Club Lieshout aanwezig bij de Koningsspelen op 12 april. Onder leiding van een groepje verenigingsvrijwilligers hebben de Lieshoutse kinderen kennis kunnen maken met de sport badminton. Hoewel de Koningsspelen buiten waren en badminton (als sport) een binnensport is, is badminton (als spel) ook prima buiten te beoefenen. Ook als het wat frisser is, zoals het op deze 12 april was.

Ouder-Kind toernooi
Ook bij het 'ouder-kind toernooi' hebben weer Laarbeekers kennis kunnen maken met Badminton Club Lieshout: in dit geval de ouders van de jeugdleden van deze vereniging. De ouders mochten voor deze ene keer samen met hun kind badmintonnen tegen een ander kind-met-ouder. Op deze wijze kunnen zij goed ervaren hoe de sport werkt én hoe hun kind de vereniging beleefd.

Beginnerscursus
Voor iedereen (>16 jaar) organiseert Badminton Club Lieshout in mei en juni een beginnerscursus badminton. Tijdens deze cursus krijgt de deelnemer de grondbeginselen van badminton uitgelegd en natuurlijk kan hij/zij deze meteen uitproberen. Gedurende zes trainingen van steeds een klein uur wordt aandacht besteed aan alle zaken die een rol spelen bij badminton: vasthouden racket, veldindeling, shuttle, puntentelling, slagsoorten, etc. De beginnerscursus zal gegeven worden door een gediplomeerde trainer, waardoor de zaken meteen goed aangeleerd worden, en plaatsvinden op de woensdagavonden 8/15/22/29 mei en 5/12 juni. Aanvang van de cursus is steeds klokslag 20.00 uur (einde 20.50 uur). Plaats van handeling is sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout. De vereniging stelt voor deze cursus rackets en shuttles beschikbaar, dus die hoef je niet aan te schaffen. Als vergoeding voor deze cursus wordt slechts €15,00 gerekend (omgerekend €2,50 per keer) waardoor er eigenlijk nauwelijks drempels zijn om óók te leren badmintonnen. Heb je interesse? Geef je dan op via www.badmintonclublieshout.nl of loop even in de sporthal binnen op een van de komende woensdagavonden.

Kindervakantieweek
Ook tijdens de kindervakantieweek zal Badminton Club Lieshout zich presenteren. Deze keer aan de jeugd van Lieshout (en omgeving) om ook hen aan te zetten om te gaan sporten in het algemeen en badmintonnen in het bijzonder. Op deze wijze wordt de doelgroep jeugd benaderd, terwijl de doelgroep volwassenen via een beginnerscursus wordt benaderd. Kortom; Badminton Club Lieshout biedt voor ieder passende mogelijkheden om sportief bezig te zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>