Logo mooilaarbeek.nl
Pim van den Tillaart (ASV'33) kopt de bal buitenkant paal   | Fotonummer: 2b421b
Pim van den Tillaart (ASV'33) kopt de bal buitenkant paal (Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R))

Fortuinlijke zege voor ELI tegen ASV'33

  Sportnieuws

Lieshout - Onder zomerse omstandigheden heeft ELI op 2e Paasdag een gelukkige overwinning geboekt op nabuur ASV'33.

Met de wind in de rug was het de thuisclub, die direct het initiatief had. Dat leidde tot een grote kans voor Willem Slegers, maar deze raakte de bal in goede positie verkeerd. Direct hierna werd een doelpunt van Maarten Verbakel afgekeurd vanwege buitenspel. In de aantrekkelijke beginfase was het Aaron Hurkx, die met een vrije trap doelman Martijn Verbakel tot een knappe redding dwong. Hierna had ELI het betere van het spel, maar het aantal doelpogingen was beperkt. In de 30e minuut viel toch de op dat moment verdiende 1-0. Ee afgemeten pass van Harm Hazenveld bereikte de snelle Jordy van den Eijnden, die met een geplaatste bal in de korte hoek doelman Verbakel kansloos liet. Hierna creëerde de thuisclub nog 2 goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar Willem Slegers schoot de bal voorlangs en Stijn Donkers vond doelman Verbakel op zijn post. De beste kans was echter voor Maarten Verbakel, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs het ELI-doel.

Na de thee na ASV'33 het heft in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 54e minuut was het Kevin van Schijndel, die bijna succesvol was met zijn vrije trap, maar ELI-goalie Marvin Jansen wist de bal nog juist tot hoekschop te verwerken. Na een uur spelen viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Kevin van Schijndel scoorde van dichtbij met een bekeken bal, 1-1. Direct hierna belandde de bal uit een indraaiende hoekschop van Peer van de Kerkhof op de ELI-lat. Aan de overzijde schoot Stijn Donkers in de handen van de ASV-goalie. ASV was in deze fase dichtbij een voorsprong via enkele gevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen. In de slotfase trok de thuisclub het spel meer naar zich toe zonder dat zich nog uitgespeelde kansen voor deden. Beide teams hadden zich dan ook na 90 minuten met een gelijkspel tevredengesteld, maar in blessuretijd kregen beide teams nog onverwacht de kans op de overwinning. Eerst kreeg Maarten Verbakel een fraaie kans om ASV'33 alsnog 3 punten te verschaffen na een misser in de ELI-defensie. Hij schoot echter van dichtbij over. Seconden later werd aan de overzijde Willen Slegers in het beruchte gebied ten val gebracht. Geert Minten benutte deze uitgelezen kans vanaf de penaltystip onberispelijk, 2-1. Hiermee bezorgde hij de thuisclub de eerste overwinning in 2019.

Door dit resultaat is ELI geheel vrij van degradatiezorgen en moet ASV'33 voor alle zekerheid nog punten halen in de komende wedstrijden. Donderdag 25 april speelt ELI om 20.00 uur thuis tegen Bavos. Zondag 28 april ontvangt ASV'33 op sportpark De Hut Brandevoort om 14.00 uur.

Opstelling ELI: Marvin Jansen, Bart Verkuijlen (Pim Peters), Bas Hollanders, Roel Donkers, Harm Hazenveld (Geert Minten), Frank van Berlo, Stijn Donkers, Aaron Hurkx (Joris Ganzewinkel), Willem Slegers, Ruben van Hoof en Jordy van den Eijnden.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Vermeulen (Teun van Asten), Bart Wilms, Erwin van Dijk, Jordy Kuijpers, Peer van de Kerkhof, Teun de Koning, Kevin van Schijndel, Pim van de Tillaart (Stijn Kersjens) en Maarten Verbakel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>