Logo mooilaarbeek.nl
Werner Doensen, één van de spelers van het kampioensteam   | Fotonummer: d1c903
Werner Doensen, één van de spelers van het kampioensteam

Vierde team ATTC'77 kampioen

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse H van de tafeltenniscompetitie ging al vrij snel tussen ATTC'77-4 uit Aarle-Rixtel en Attaque 3 uit Sint-Oedenrode. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stonden Jeroen van der Heijden, Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen op een riante voorsprong van 8 punten en waren twee punten uit bij PJS 3 in Vught voldoende om een feestje te kunnen vieren.

Werner mocht beginnen, maar verloor uiteindelijk nipt van Bert Maas. Jeroen van der Heijden won eenvoudig van Peter Mulders, dus aan Vincent de eer om het kampioenschap te verzilveren. En dat deed hij zonder gameverlies! Na een verloren dubbel scoorden de heren ieder nog eenmaal met een gelijkspel als afsluiting van het seizoen. Na de zomerstop keren ze weer terug in de vierde klasse.

Voor het tweede team, dat voor aanvang van de laatste wedstrijd 3 punten voor stond op directe concurrent en tegenstander in de laatste wedstrijd Best 1, liep het minder goed af. In Best moesten vier punten worden gehaald om Best voor te blijven en om Een en Twintig 2, die een dag eerder al de volle tien punten tegen JCV 5 behaald hadden, voorbij te gaan. Ondanks goed spel van Mark Rovers, Jos Beniers en Johan Voorhout, lukte het niet om voldoende punten te scoren. Jos won twee wedstrijden, Johan één Mark geen. Met 59 punten is het team derde geworden in de derde klasse M achter Een en Twintig en kampioen Best.

Voor het eerste, derde, vijfde en zesde team kon er niet veel meer veranderen aan de stand in hun poule. Het eerste team was al gedegradeerd uit de eerste klasse, maar won wel hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het derde en vijfde team waren voorlaatste in de derde respectievelijk vijfde klasse en mogen op 10 mei proberen zich alsnog te handhaven. Het zesde team is als tweede geëindigd wat hen recht geeft op een promotiewedstrijd om alsnog te promoveren naar de vijfde klasse.

Voor het zevende team was, na de 9-1 overwinning van Een en Twintig op donderdag 18 april, een tweede plek het hoogst haalbare. Gerdi van den Boomen, José van Turnhout en Dennis Verbruggen gingen ervoor tegen Unicum 10 en wonnen overtuigend met 8-2. Op 10 mei mogen ze voor promotie naar de vijfde klasse spelen.

Het achtste team kon degradatie niet meer ontlopen, maar in de laatste wedstrijd tegen de nummer vijf Valkenswaard 6 sloten Juul Verbeeten, Tessa van den Boogaard en Dorette van den Elsen de competitie in stijl af met een 3-7 overwinning. Juul en Tessa wonnen beiden al hun wedstrijden en Dorette scoorde het 7e punt. Volgend seizoen keren zij helaas weer terug naar de zevende klasse.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>