ELI geen partij voor Bavos

Lieshout - ELI leed donderdagavond een niets aan duidelijkheid overlatende 0-6 nederlaag tegen Bavos. Het door diverse blessures verzwakte ELI was geen partij voor Bavos. De bezoekers waren vanaf het allereerste begin heel gedreven omdat bij een ruime overwinning de 2e periodetitel kon worden behaald.

Al binnen 5 minuten had Bavos grote kansen om snel op voorsprong te komen, maar het vizier was nog niet goed gericht. ELI kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Het was verdediger Bas Hollanders, die als enige een keer met het hoofd gevaarlijk was. Halverwege de 1e helft was het duel enigszins in evenwicht, maar hierna drukte Bavos de blauwwitten ver terug. Beau Bastiaans wist nog enkele keren een doelpunt te voorkomen, maar in de 35e minuut kon toch de eerste goal worden genoteerd. Die kwam op naam van Sleegers met een strak schot. Even later was het Van den Waardenburg, die zijn eerste van 3 doelpunten liet noteren.

Na de thee hield de druk van de bezoekers aan en was de wedstrijd na 51 minuten in feite gespeeld toen binnen 1 minuut 2 doelpunten vielen, 0-4. De thuisclub was hierna niet bij machte om de stand een draaglijker aanzien te geven. In de 75e minuut viel de 5e treffer te noteren, waarbij Beau Bastiaans opnieuw geblesseerd raakte. Zijn vervanger Erik Swinkels wist in de slotfase enkele keren door goed ingrijpen een doelpunt te voorkomen. In de 82e minuut was ook hij kansloos, 0-6. Kort voor tijd was ELI voor het eerst dichtbij een eretreffer, maar Ruben van Hoof kwam een teenlengte te kort.

Na deze zeperd heeft ELI ruim 14 dagen om te herstellen en de draad weer op te pakken. Zaterdag 11 mei moet dat dan gebeuren op sportpark De Heibunders in de derby tegen Mariahout.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans (Erik Swinkels), Mart Bekkers, Bas Hollanders, Frank van Berlo, Joost van der Tol (Niels den Bol), Harm Hazenveld, Stijn Donkers, Joris Ganzewinkel, Willem Slegers, Ruben van Hoof en Geert Minten (Robert Neilen).