vv Mariahout wint in De Mortel

Mariahout - vv Mariahout trad afgelopen zondag aan tegen MVC uit de Mortel. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Mariahout ging afgelopen zondag overtuigend van start om dit keer tegen de hekkensluiter wel drie punten binnen te slepen.

De goede start resulteerde direct in een paar kansjes, met in de vierde minuut een goede voorzet van Michel Leenders op Sander Scheepers, die vervolgens de bal doorkopte naar de tweede paal waar Tim Barten de bal over het doel kopte. Mariahout dacht op voorsprong te komen middels een rake kopbal van Freek Habraken. Zijn inzet werd echter teruggefloten wegens buitenspel. En zoals het in de voetballerij vaak gaat, als je de kansen niet maakt, dan valt de goal aan de andere kant. In de 21e minuut kan een MVC-speler vanuit een corner ongehinderd inschieten. Die inzet wordt in eerste instantie nog gepareerd door Mariahout-doelman Dominique Leenders. Op de rebound van Nick Brouwers moet hij het antwoord schuldig blijven: 1-0 in het voordeel van MVC. Vlak voor rust komt Mariahout op gelijke hoogte. Na een onfortuinlijke handsbal in de zestien wees scheidsrechter Renders naar de stip, waarna Tim Barten de 1-1 binnen schoot.

Na de rust was het spelbeeld omgedraaid en was het MVC dat het spel naar zich toe trok. Dit resulteerde in diverse kansen voor MVC. Onder andere kansen vrij voor de keeper werden echter niet benut. En net als in de eerste helft gold ook nu weer: Als je ze zelf niet maakt, dan valt de goal aan de andere kant. Uit een mooie strakke pass van de goed ingevallen A-speler Tim Aarts op Tim Barten maakte laatstgenoemde de 1-2. De teleurstelling viel van de gezichten van de MVC-spelers af te lezen, wetende dat ze vele kansen hebben laten liggen om de laatste plaats te verlaten.

Zaterdagavond 11 mei staat om 18.30 uur de derby Mariahout-Eli op het programma. Een duel in de middenmoot, waar behoudens de eer weinig op het spel staat. Eli kan bij een overwinning wel op evenveel punten komen als Mariahout. Iets wat ze natuurlijk willen realiseren en Mariahout wil voorkomen. Na de wedstrijd zal DJIM zorgen voor de muzikale omlijsting. DJIM staat garant voor een hoog gehalte aan feest-, dans-, en meezingmuziek. Gezelligheid troef dus zaterdagavond in de kantine op sportpark De Heibunders!