Logo mooilaarbeek.nl

Dubbelen bij Badminton Club Lieshout

  Sportnieuws
Ida van de Lockant wist met dubbelpartner Kees van Kollenburg de allereerste wisselbeker in de B-poule binnen te halen.  | Fotonummer: 8409b2
Ida van de Lockant wist met dubbelpartner Kees van Kollenburg de allereerste wisselbeker in de B-poule binnen te halen. (Foto: )

Lieshout - Met een nieuwe opzet én een andere invulling hebben de senioren van Badminton Club Lieshout kennis gemaakt met nieuw dubbeltoernooi. Met een A- en een B-poule was de opzet voor iedereen toegankelijker en kwamen er ook nog eens mooie wedstrijden uit de koker. In de A-groep mochten de broers Wouter en Ruud van Vijfeijken zich tot winnaar kronen, in de B-groep waren dat Kees van Kollenburg en Ida van de Lockant.

Nieuwe opzet
Met een totaal nieuwe opzet heeft organisator Jeroen van der Heiden de senioren van Badminton Club Lieshout aan het dubbelspelen gekregen. In die opzet maakt hij verschil tussen een A-groep en een B-groep en speelt hij in die beide groepen ook nog eens poulewedstrijden en finalewedstrijden. Kortom: volop speeldagen én mogelijkheden voor de deelnemers om lekkere, fijne en spannende partijen te spelen.

A-poule
In de A-poule begonnen de deelnemers in vaste koppels tegen elkaar te spelen. Bert Manders en Derek Dirven bleken in deze groep het sterkste te zijn. Zij verloren geen enkele set en eindigden op de eerste plaats. Niels Dirven en Laurence Roijackers eindigden op 3 gewonnen sets ruim daarachter, nog net voor Stan van Vijfeijken en Wouter van Vijfeijken. Jeroen van der Heiden en Martijn Junggeburth scoorden met één gewonnen set het minste en gingen dus als vierde de finaleronde in. In die finaleronde was Stan van Vijfeijken vanwege een blessure vervangen door Ruud van Vijfeijken: dat bleek een heel ander resultaat te geven, waardoor Bert Manders en Derek Dirven hun koppositie verspeelden. Ook wisten Martijn Junggeburth en Jeroen van der Heiden tóp te presteren: zij versloegen in een driesetter Niels Dirven en Laurence Roijackers, waardoor zij boven hen eindigden. Door de wisselingen was de einduitslag veel minder van belang: belangrijker was dat de deelnemers leuke partijen hadden gespeeld en een prima dubbeltoernooi hadden afgewerkt.

B-poule
In de B-poule ging het niet anders. Ook hier werkten de deelnemers een complete poule af voordat ze de finalewedstrijden mochten spelen. Ook in deze poule waren er ook enkele wisselingen, waardoor alle deelnemers uiteindelijk konden spelen. In de strijd om een tweede finaleplaats streden Tim van Bommel en Maartje van Veldhooven tegen Ingrid Bergé en Stefan Schepers. Die strijd leverde een prachtige, spannende partij op die uiteindelijk met 21-18, in de derde set door Tim en Maartje werd gewonnen. Zij mochten daarom in de finale aantreden tegen Kees van Kollenburg en Ida van de Lockant: zij hadden zich in de pouleronde al voor deze finale geplaatst. In een zeer gelijk opgaande strijd wisten Ida en Kees nét te winnen (21-19, 21-16), waardoor zij zich de eerste winnaars van de B-poule mogen noemen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>