Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: nieuweling Eric van berkum, Stefan Kouwenberg, Wietse Aarden, Rob Wolfs, Damian Vaes, Dylan van Berkum en Björn Dekkers   | Fotonummer: ad8072
Vlnr: nieuweling Eric van berkum, Stefan Kouwenberg, Wietse Aarden, Rob Wolfs, Damian Vaes, Dylan van Berkum en Björn Dekkers (Foto: )

Spannend verloop Koningschieten Strijd in Vrede

  Sportnieuws

Beek en Donk - Het Koningschieten vond zaterdag 11 mei op de banen van Strijd in Vrede plaats. Wie mag zich voor een jaar lang koning noemen? Wietse Aarden zou zich met een derde titel op rij tot keizer kunnen laten kronen bij de recurvers, maar dat lukt je niet zomaar als iedereen op nul begint.

Bij de jeugd was het al tijdens de wedstrijd snel duidelijk dat niemand Dylan van Berkum het moeilijk zou kunnen maken. Hij werd Jeugdkoning met 283 punten en Björn Dekkers schoot zich knap naar een tweede plaats met een score van 254.

Bij de compounders was het lang geen uitgemaakte zaak. Dennis van de Sande, Rob Wolfs en Stefan Kouwenberg gaven elkaar weinig toe tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk werd het verschil tussen nummer 1 en nummer 3 maar 4 punten. Voor Dennis een derde plaats met 296 punten en met 1 puntje meer Rob prins en met 300 punten Stefan dus koning.

En dan de recurvers. Een spannende strijd die voor iedereen merkbaar was ondanks het feit dat de schutters niet zelf de pijlen mogen halen en dus niet exact weten waar de pijl terecht is gekomen. Maar als door loting de twee favorieten, Damian Vaes en Wietse Aarden, op dezelfde baan belanden en regelmatig elkaars pijl raken, zouden hun scores wel eens dicht bij elkaar kunnen liggen. En dat was ook zo tijdens de eerste helft van de wedstrijd tot aan de pauze. Soms maar 1 puntje verschil. Maar na de pauze waren de tienen er steeds meer voor Damian. Zo pakte Damian Vaes met 304 punten de titel koning en voor Wietse Aarden was er de titel prins met een knappe score van 298.

Al met al een spannend en gezellig verloop van het koningschieten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>