Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Stijn Geene (jeugd koning), Erwin Wijnhoven (recurve Prins) en Milan v.d. Heuvel (jeugd prins), Martijn v.d. Heijden (recurve Koning), Frank Schepers (compound Keizer) en Joost Jansen (compound Koning)   | Fotonummer: 91f37c
Vlnr: Stijn Geene (jeugd koning), Erwin Wijnhoven (recurve Prins) en Milan v.d. Heuvel (jeugd prins), Martijn v.d. Heijden (recurve Koning), Frank Schepers (compound Keizer) en Joost Jansen (compound Koning)

Koning Schieten bij HBV De Eendracht

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel – Martijn van der Heijden is zaterdag 18 mei voor de eerste keer koning geworden bij De Eendracht, in de recurve klasse. Hij deed dit op indrukwekkende wijze met een score van maar liefst 297 punten.

Prins werd Erwin Wijnhoven met ook een prima score van 284 punten. In de compound klasse is Frank Schepers voor de 3de keer op rij koning geworden en dat betekend dus automatisch dat hij nu Keizer is in de compound klasse. De nummer 2 wordt dan Koning en dat was Joost Jansen. Hij is voor de eerste keer koning in de compound klasse.

Bij de jeugd werd Stijn Geene voor het 4de opeenvolgende jaar koning. Prins bij de jeugd werd Milan van den Heuvel. Hij is voor de 1ste keer Prins.

Het Koning Schieten is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. In vergelijking met vorig jaar lag het niveau nu een heel stuk hoger. Vorig jaar was het extreem warm en dat schiet niet fijn. Nu was de temperatuur prima en waren de scores ook een heel stuk hoger. Ook dit jaar was de spanning te snijden. Vooraf zijn er altijd 2 of 3 schutters die favoriet zijn voor de koningstitel. Dit jaar waren Martijn v.d. Heijden en Erwin Wijnhoven toch wel de grote favorieten. Zij schieten het hele jaar al heel goed. En ze zijn met de bondswedstrijden van de NHB ook 1ste en 2de geworden. Afgelopen donderdag heeft Martijn zijn persoonlijk record nog verbeterd, dus hij is de laatste tijd zeer goed. Tijdens de wedstrijd zien ze iedereen wel een paar slechte pijlen schieten, het is moeilijk te zeggen wie er met de winst van door gaat.

Als alle 32 pijlen zijn geschoten en de scores zijn opgeteld komt er een einde aan de onzekerheid. Beschermheer Geert van Ganzenwinkel leest de uitslag voor. Bij de jeugd was de verrassing niet zo groot. Stijn Geene was met 207 punten voor de 4de keer jeugd koning. Milan van den Heuvel werd met 88 punten prins. Het was de eerste keer dat Milan aan het koning schieten deelnam, want hij schiet nog maar een paar maanden.

Bij de compound schutters was het wel duidelijk dat de koning van vorig jaar, Frank Schepers, weer koning zou worden. Hij had ook geen enkele slechte pijl geschoten. Frank is met 293 punten koning geworden. Een gemiddelde van 9,15. En nu dus de 1ste keizer in de compound klasse ooit bij de Eendracht. De nummer 2, Joost Jansen, wordt dan automatisch de nieuwe Koning, hij had een score van 266 punten. De recurve Keizer Toon van Hoof schiet nu voortaan in de compound klasse en schiet zodoende buiten mededinging mee, hij had een score van 278 punten.

Bij de recurve schutters werd zoals altijd begonnen met de onderste plaats om zo de spanning op te bouwen voor de prins- en koningstitel. Een vermelding waardig is de 3de plaats voor Arno Donkers. Hij heeft zeer goed geschoten met een score van 281 punten. De 2de plaats en dus Prins werd Erwin Wijnhoven met een score van 284 punten. Koning werd Martijn van der Heijden met een hele hoge score van 297 punten. Een gemiddelde van 9,28.

Nadat alle prijswinnaars de felicitaties in ontvangst hadden genomen, hebben ze er samen met familie en vrienden nog een gezellige avond van gemaakt.

Recurve klasse
1. Martijn vd Heijden 297 (koning), 2. Erwin Wijnhoven 284 (prins), 3. Arno Donkers 281, 4. Machiel van Roij 275, 5. Arjan v.d. Heuvel 274, 6. Jan van Rooy 267, 7. Gerlinde Geene 246, 8. Walter Jansen 236, 9. Marino van Gemert 193.

Compound klasse
1. Frank Schepers 293 (keizer), 2. Joost Jansen 266 (koning), 3. Henk Verachtert 275, Toon van Hoof 278.

Jeugd
1. Stijn Geene 207 (koning), 2. Milan v.d. Heuvel 88 (prins), 3. Kevin Havinga 45.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>