Afbeelding

Vier judoka's Judoclub Mariahout bij toernooi

Sportnieuws

Mariahout - Vier judoka's van Judoclub Mariahout hebben 26 mei deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Son Sport in de Klumper te Lieshout.

Roan Linders zat met twee tegenstanders in een poule. Er werd besloten tot een dubbele competitie. Waar Roan de eerste keer ten onder ging aan zijn eigen aanvalslust, hield hij het de tweede keer tegen deze tegenstander vooral bij verdedigen. In de partij tegen zijn andere tegenstandster wist Roan wel veel aanvallen te doen. Helaas leidde dit niet tot een score en op beslissing van de scheidsrechter ging ook hier de winst naar de andere kant. Zijn laatste partij tegen deze judoka was wat minder spannend en ging met de volle winst naar zijn tegenstandster. Roan behaalde een derde plaats. Een mooie en zwaar bevochten derde plaats was er voor Krijn van Lieshout. Hij begon het toernooi met een winstpartij op ippon, een mooie worp. In de winning mood wist Krijn ook zijn tweede partij verdiend naar hem toe te trekken. Hij kwam eerst in een houdgreep, maar wist deze situatie om te buigen en zelf een houdgreep te maken. Wat resulteerde dat in een verdiende ippon. Ondanks zijn sterke serie en goede spel moest Krijn in de derde en vierde partij de winst aan de tegenstander laten. Gelukkig was er een mooie afsluiting in zijn laatste partij die Krijn won met een mooie houdgreep. Een goede judodag voor Krijn.

Tim Gielens miste deze keer een beetje de aanvalslust die bij Krijn vandaag wel aanwezig was. Hij beperkte zich in zijn partijen vooral tot ontwijken en verdedigen, terwijl Tim normaal gesproken toch ook wel enkele worpen in zijn arsenaal heeft waarmee hij kan scoren. Helaas kon hij deze worpen nu niet in stelling brengen en moest hij al zijn partijen respectievelijk op waza-ari (worp) en twee keer ippon (houdgrepen) aan zijn tegenstanders laten. Volgende keer is er weer een nieuwe kans tot spelen, uitproberen, aanvallen en wie weet zelf scoren, maar dat laat nog even op zich wachten tot na de zomervakantie de toernooien weer beginnen. Misschien dat Tim zijn clubgenootjes de komende weken op de training al eens kan gaan verrassen met wat hij in zich heeft.

Sander Leenders zat in een pittige poule van zes. Ondanks de best wel aanwezige verschillen in het postuur van de deelnemers in deze poule, bood deze poule op het eerste gezicht wel kansen. In de eerste wedstrijd werd Sander echter direct verrast door zijn tegenstander, die met een mooie worp een volle ippon binnen haalde. De tweede en derde partij had Sander zijn handen vol aan staande blijven en het naar mogelijkheden zoeken. Dat lukte, maar helaas zat zelf scoren er in deze partijen niet in. De voorlaatste partij kwam Sander zijn judo meer tot wasdom. Hij kreeg zijn tegenstander die en stukje zwaarder was in beweging en kon een prima ippon score maken. De laatste partij ging redelijk gelijk op tot zijn tegenstandster met een flinke balansverstoring Sander toch uit evenwicht wist te brengen en hij ook deze partij de winst aan de ander moest laten. Sander behaalde een vijfde plaats.

Rabobank Clubkas Campagne
Tenslotte wil Judoclub Mariahout alle stemmers en de Rabobank bedanken voor de mooie bijdrage die ze als judoclub hebben mogen ontvangen.