Logo mooilaarbeek.nl
De Laarbeekse jeugd kon tijdens de Roefeldag kennismaken met Badminton Club Lieshout   | Fotonummer: f58dec
De Laarbeekse jeugd kon tijdens de Roefeldag kennismaken met Badminton Club Lieshout (Foto: )

Roefelen óók bij BCL

  Sportnieuws

Laarbeek - De Laarbeekse jeugd kon tijdens de Roefeldag natuurlijk ook kennismaken met Badminton Club Lieshout. Tijdens deze dag zijn diverse groepen met zowel jongens als meisjes langs geweest in sporthal de Klumper. Daar hebben ze op een leuke en informatieve wijze kennis kunnen maken met Badminton Club Lieshout. Heb je deze kennismaking gemist? Kom dan op een van de komende speeldagen langs bij Badminton Club Lieshout en je krijgt een persoonlijke introductie.

Kennismaken
Samen met Basketbal Club Lieshout had Badminton Club Lieshout zijn intrek voor de Roefeldag genomen in de sporthal. Om 11.15 uur schoof de eerste groep naar binnen om kennis te maken met Badminton Club Lieshout. Zij kregen, net als de daarop volgende groepen een mooi programma aangeboden dat begon (natuurlijk) met een warm welkom en een aantal oefeningen racketvaardigheid. Om te kunnen badmintonnen is het immers allereerst belangrijk dat het racket goed vastgehouden wordt: daarom was hier de de allereerste aandacht voor. Naast een racket wordt de sport met een shuttle gespeeld en dus kregen de deelnemers daarna diverse oefeningen om een beetje gevoel voor deze shuttle te krijgen. Door deze leuke oefeningen is het 'shuttlegevoel' al spelend aan te leren. Begeleider Derek Dirven had samen met Jeroen van de Heiden en Wouter van Vijfeijken een geode opzet gemaakt om met deze oefeningen te starten.

Partijtje spelen
Na deze leuke en gevarieerde warming-up mochten de deelnemer ook échte partijtjes spelen, waardoor ze nog beter kennis konden maken met de badmintonsport. Wedstrijden spelen: daar gaat het immers om. Na afloop van de korte kennismaking konden de deelnemers dan ook met een flinke dosis ervaring naar de volgende halte toe. Op deze wijze hebben de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout de jeugd van Laarbeek kennis laten maken met deze leuke en gevarieerde sport. Derek Dirven, Jeroen van der Heiden en Wouter van Vijfeijken hadden dan ook een leuke dag, waarin ze heel wat hebben kunnen weg leren.

Niet kunnen roefelen?
Als je geen kans hebt gehad deel te nemen aan de Roefeldag en tóch kennis wil maken met Badminton Club Lieshout, dan kan dat natuurlijk. Kom langs op een van de komende speeldagen (steeds op woensdag, tussen 18.30 en 20.00 uur) bij de thuishaven van Badminton Club Lieshout: sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout. Als je je sportkleding mee brengt, kun je meteen een keer uit proberen en meedoen: een racket kun je immers altijd van Badminton Club Lieshout lenen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>