Logo mooilaarbeek.nl
Ties Kester (l) krijgt de 'Leo Bosch trofee' persoonlijk uitgereikt door Leo Bosch   | Fotonummer: a2fc0e
Ties Kester (l) krijgt de 'Leo Bosch trofee' persoonlijk uitgereikt door Leo Bosch (Foto: )
Sport

Ties Kester wint 'Leo Bosch Trofee'

  Sportnieuws

Lieshout - Na een seizoenlange, spannende strijd heeft Ties Kester beslag weten te leggen op de 'Leo Bosch Trofee' van Badminton Club Lieshout. Deze trofee is voor degene die aan het einde van het seizoen bovenaan eindigt in de interne (ladder)competitie die gehouden wordt bij de aspiranten van Badminton Club Lieshout. Ties bleef de winnaar van afgelopen jaar, Jools van den Acker (2de) en runner-up Floris Spoorendonk (3de) uiteindelijk voor.

Leo Bosch
Ook dit jaar werd het einde van deze interne competitie feestelijk afgesloten met de officiële uitreiking van de 'Leo Bosch Trofee' aan de winnaar: Ties Kester dus. Naamgever Leo Bosch was de eerste voorzitter van de Lieshoutse badmintonvereniging en heeft in het verleden de vereniging, samen met een aantal actieve en vasthoudende leden (waarvan er nog steeds enkele spelen), opgebouwd. Naast opbouwer en ex-voorzitter is Leo ook erelid en dus naamgever van deze belangrijke prijs voor de jeugd van Badminton Club Lieshout. En, uiteraard was Leo persoonlijk naar de jeugd van Badminton Club Lieshout gekomen om de prijs uit te reiken.

Voorsprong
Ties Kester eindigde dit seizoen uiteindelijk met een aardige voorsprong op een 'groep-van-2' waarvan Jools van den Acker nét iets beter was dan Nils van Velthooven, die dit jaar opnieuw derde in de eindrangschikking werd. Achter hem volgden Nils van Velthooven en Angela Constant met onderling een paar punten verschil. Daarachter eindigde weer een volgend groepje: deze keer met Dewi de Leest, Emma Dekkers, Thijs Sinten en Wessel van hoof: allemaal behaalden ze 88 punten in deze competitie. Met 87 punten is Sem van den Baar uiteindelijk 10de geworden, vlak voor Jop van den Baar. Maud Steegs volgt op wéér één puntje achterstand op plek 12. Ilse Dekkers behaalde uiteindelijk 83 punten, vlak voor Froukje van de Elzen en Dani van Bussel. Imke Steegs kon hekkensluiter Jordi Pool uiteindelijk nog ruim voorblijven in de eindrangschikking.

Eindstand
1. Ties Kester (110 pt.), 2. Jools van den Acker (103 pt.), 3. Floris Spoorendonk (100 pt.), 4. Nils van Velthooven (93 pt.), 5. Angela Constant (90 pt.), 6. Dewi de Leest, Emma Deckers, Thijs Sinten en Wessel van Hoof (88 pt.), 7. Sem de Leest (87 pt.), 8. Jop van den Baar (86 pt.), 9. Maud Steegs (85 pt.), 10. Ilse Dekkers (83 pt.), 11. Froukje van den Elzen en Dani van Bussel (81 pt.), 12. Imke Steegs (80 pt.), 13. Jordi Pool (75 pt.).

Op woensdag 21 augustus om 18.30 uur vindt de eerste speelavond van het seizoen 2019/2020 plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>