Logo mooilaarbeek.nl
BCL-D1 met Niels van Velthooven, Ilse Dekkers, Imke Steegs en Thijs van Sinten   | Fotonummer: adebc7
BCL-D1 met Niels van Velthooven, Ilse Dekkers, Imke Steegs en Thijs van Sinten (Foto: )
Sport

Jeugd Badminton Club Lieshout begint moeizaam bij de HBB

  Sportnieuws

Lieshout - Het eerste jeugdteam van Badminton Club Lieshout is de nieuwe competitie begonnen met twee verliespartijen. Voor het eerst speelt die jeugd bij de Helmondse Badminton Bond en daar moesten ze meteen de D-jeugd van BCL-2 (1-7) en BCV'73 (0-8) voor laten gaan. Ondanks veel inzet en hard werken hebben ze, in de D-klasse, nog niet helemaal kunnen aanhaken.

BCL-D1 - BCL-D2: 1-7
In de allereerste wedstrijd van een team van Badminton Club Lieshout in de competitie georganiseerd door de HBB stonden meteen twéé teams van de Lieshoutse vereniging op het veld. Het eerste jeugdteam speelde in de D-klasse tegen het tweede jeugdteam. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden was het mooie, soms gelijk opgaande, strijd. Zo wist Thijs van Sinten in de singlepartijen nipt (via 13-15 naar 27-30) van Wessel van Hoof te winnen. Ilse Deckers maakte een groter verschil tegen de tóch sterke Jools van den Acker (via 7-15 naar 13-30). Nils van Velthooven had zijn handen méér dan vol aan Jop van den Baar (via 13-15 naar 29-30) en Imke Steegs wist zelfs te winnen van Maud Steegs (via 15-13 naar 30-23) waarmee ze meteen het enige punt binnenhaalde. Ook in de mix en dubbelpartijen was de jeugd goed aan elkaar gewaagd. BCL-D2 trok echter steeds aan het langste eind, waardoor de eindstand van 1-7 op het bord kwam.

BCL-D1 - BVC'73-D1: 0-8
In de wedstrijd tegen de D-klasse-leeftijdsgenoten van BVC'73 (uit Valkenswaard) had de Lieshoutse jeugd toch écht wel wat in te brengen. Niels van Velthooven haalde samen met Imke Steegs bijna het eerste punt. Tegen Mika Biljard en Sophie Rensink verloren zij met het kleinst mogelijke verschil: 29-30. In de singlepartij was het van hetzelfde laken en pak en verloor Nils met 29-30, weer van Mika Biljard. Tenslotte haalde Nils, samen met Thijs van Sinten ook nog eens 27 punten tegen Ravy van de Moosdijk en, weer, Mika Biljard. De uitslagen lagen dus soms dicht bijeen, maar helaas viel de uitslag steeds uit in het voordeel van de Valkenswaards jeugd. Thijs van Sinten, Ilse Dekkers en Imke Steegs konden dat dus niet nadoen. Toch haalden zij in hun singlepartijen nog 10 tot 18 punten en dus hebben ze best mee kunnen spelen.

Plezier
Terugkijkend op de allereerste wedstrijddag bij de HBB had de Lieshoutse jeugd, ondanks de verliespartijen wél een goed gevoel. Ze hebben veel inzet getoond, hard gewerkt en vooral 'lekker gebadmintond' en daar is het immers om te doen. Plezier hoort bij het spel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>