Woenselse Boys maatje te groot voor Mariahout

Mariahout - In de beginfase hield doelman Tom Hagelaars van Mariahout zijn ploeg een aantal keer op de been. Zo ranselde hij een afstandsschot uit de bovenhoek en redde hij met zijn benen een intikker van de spits van Woenselse Boys. In de 15e minuut bracht de paal redding voor Mariahout.

Na een klein halfuur kon Mariahout er een keer gevaarlijk uitkomen. Een mooie combinatie tussen Dennis Veldpaus en Tim Barten werd door Tim over het doel geschoten. Hierna viel het openingsdoelpunt. Uit een corner kon de geheel vrijstaande Maurice van Loenen binnenkoppen: 0-1. Even later counterde de mannen uit Woensel vrij naar het Mariahoutse doel en scoorde JayJay Gramser de 0-2. Het leek binnen 35 minuten 0-3 te worden maar dat doelpunt werd op advies van assistent-scheidsrechter Twan van Hoof van Mariahout terecht geannuleerd. Twan van Hoof verving op een prima wijze zijn broer Jorlan die genoot van een weekendje weg. Net voor rust leek Mariahout de schroom van zich af te gooien. Een mooie pass van Danny van de Laar op Tim Barten werd door Tim net te laag binnengeschoten waardoor de keeper de bal nog over kon tikken. Direct daarna was een hele mooie voorzet van Stan Brugmans nét een fractie te hoog voor Danny van de Laar.

In de tweede helft liep Mariahout direct achter de feiten aan. Een verdedigingsfout werd afgestraft door de uitblinker van Woenselse Boys, Luc Geurts: 0-3. Geurts is pas net 18 jaar maar hij excelleerde op het middenveld waar Mariahout steeds te laat kwam. Een prachtige lob van diezelfde Geurts betekende de 0-4. Mariahout kwam op 1-4 door een rake kopbal van Freek Habraken uit een corner van Rob Wagemans. Habraken verving in de eerste helft Sander Scheepers en deed dat op een goede manier. Ook bracht coach Wilko Verhoeven jeugdspeler David van Rossum binnen de lijnen voor Tom van den Bogaard. David liet zich meteen gelden en klopt serieus op de deur van het eerste elftal. Het slotwoord was voor Luc Geurts, hij scoorde zijn derde goal: 1-5. Zeer terechte overwinning van Woenselse Boys onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Enrico Meulenbroek uit Gemert.

Donderdagavond houdt de activiteitencommissie na de training een Kahoot-quiz. Zondag 20 oktober speelt Mariahout uit bij ASV '33. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling vv Mariahout; Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers (30e minuut Freek Habraken), Huib van Zutphen en Stan Brugmans. Jens Leenders (85e minuut Luciano Deben) Tom v.d. Bogaard (65e minuut David van Rossum), Rob Wagemans en Dennis Veldpaus. Tim Barten en Danny v.d. Laar.