Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Jeugd Badminton Club Lieshout werkt interne competitie bij

  Sportnieuws
Afgelopen jaar heeft Jop van den Baar ook al eens een prijs bij Badminton Club Lieshout gewonnen. Op de achtergrond Tim van Bommel  | Fotonummer: 453a8d
Afgelopen jaar heeft Jop van den Baar ook al eens een prijs bij Badminton Club Lieshout gewonnen. Op de achtergrond Tim van Bommel (Foto: )

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft in de interne laddercompetitie om de 'Leo Bosch Trofee' weer een nieuwe speelronde afgewerkt. Na de speelronde van oktober staat Jop van den Baar alweer boven aan. Wessel van Hoof, Ilse Dekker, Froukje van de Elzen, Emma Dekkers en Ties Kersten volgen echter op kleine afstand.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde (op die trainingsavond) worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler die op bovenaan staat. Hij/Zij gaat samen met de persoon op de laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nummer twee en de speler die op de één-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar samen te spelen en zijn de partijen die er uit komen behoorlijk evenwichtig. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een 'bye'. Door deze wijze van spelen ontstaat een 'ladder'.

Tussenstand
De tussenstand van de laddercompetitie om de 'Leo Bosch trofee' na de meest recente speelronde is als volgt: 1. Jop van den Baar (68 pt.), 2. Wessel van Hoof, Ilse Dekkers, Froukje van de Elzen, Emma Dekkers, Ties Kester (63 pt.), 3. Nils van Velthooven, Robin van Kessel, Thijs Sinten, Imke Steegs (58 pt.), 4. Jools van den Acker, Dani van Bussel (56 pt.), 5. Sem van den Baar, Maud Steegs, Angela Constant, Floris Spoorendonk, Jordi Pool (53 pt.), 6. Hilke Klomp (48 pt.).

Op vrijdag 25 oktober vindt om 20.30 uur de PubQuiz (senioren) plaats bij Badminton Club Lieshout.

In verband met de herfstvakantie wordt op 27 oktober de competitie zowel bij BNL als de HBB weer hervat.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>