Logo mooilaarbeek.nl
Wouter van Vijfeijken (voor) en Bert Manders (achter) houden hun team goed op koers   | Fotonummer: 21e7d4
Wouter van Vijfeijken (voor) en Bert Manders (achter) houden hun team goed op koers (Foto: )
Sport

Mannenteam Badminton Club Lieshout goed op koers

  Sportnieuws

Lieshout - Door twee goede overwinningen is het eerste mannenteam van Badminton Club Lieshout nog ongeslagen in de eerste afdeling van de nationale 'mannen nylon' competitie. Eerst werd het eerste mannenteam van koploper Oirschot met 6-2 verslagen en daarmee van de koppositie verdrongen. Daarna werd tegen laagvlieger TFS'57 een regelmatige 1-7 overwinning gehaald. Door deze uitslagen ligt het team volop op titelkoers.

BC Oirschot-H1 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 2-6
De uitwedstrijd tegen het sterke mannenteam van Oirschot werd vooraf gezien als een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. BC Oirschot-H1 stond immers bovenaan in de competitiestand en had nog geen wedstrijdpunt verloren. Ook de Lieshoutse badmintonners hadden nog geen wedstrijdpunten verspeeld. In de openende dubbelpartijen liet BCL-H1/BouwCenter Swinkels meteen zien wat de bedoeling was: winnen, dus. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken wonnen in drie sets van Dave van Straten en Niek van de Wijdeven. Jeroen van der Heiden en een weer herstelde Ruud van Vijfeijken deden het nóg beter. Zij wonnen in twee sets. In de daaropvolgende singles werd de eerste partij verloren. Wouter van Vijfeijken, die nu als tweede heer speelde, verloor in drie sets van Niek van de Wijdeven. Bert Manders, die nu als eerste heer speelde, startte op de voor hem bekende wijze matig (21-9), maar kwam, óók op de van hem bekende wijze, ijzersterk terug (13-21, 17-21) en won alsnog zijn partij. Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken hadden minder problemen. Zij wonnen beide in twee sets. In de afsluitende dubbelpartijen werd nog één partij gewonnen en één verloren, waardoor de 2-6 zege een feit werd.

TFS'57-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
De uitwedstrijd tegen rode-lantaarn drager TFS'57 werd het meest gekenmerkt door een slimme zet van het thuisspelende team. Zij gaven de eerste en tweede singlepartij 'cadeau' en stelden hun sterkste speler op plek drie op, waardoor deze een punt kon binnen slepen tegen een tóch sterk spelende Laurence Roijackers (23-21, 23-21). Wouter van Vijfeijken won door deze opstelling met liefst 6-21 en 1-21 (!) en ook Bert Manders en Ruud van Vijfeijken hadden weinig te duchten in hun singlepartijen (12-21, 8-21 en 9-21, 9-21). In de vier gespeelde dubbelpartijen was deze 'opstellingstruc' niet toe te passen. Toch wist het sterkste duo van het Bergen op Zoomse TFS'57 er een derde set uit te slepen tegen Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers. De Lieshoutse mannen bleven echter rustig en haalden de derde set met 15-21 binnen. De andere dubbelpartijen waren behoorlijk eenzijdig; de Lieshoutse mannen waren duidelijk een maatje te groot voor de Bergen op Zoomse mannen waardoor de partij met een 1-7 eindstand afgesloten werd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>