Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 73907d
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
Sport

Veel deelnemers veldrit Lieshout

  Sportnieuws

Lieshout - Voor de 40e keer wordt op zondag 17 november de Bavaria-veldrit van Lieshout verreden. In het kader van dit 8e lustrum is het Regio Kampioenschap voor Zuid-Nederland toegevoegd. Er komen veel deelnemers in elke categorie naar Lieshout, waar in het gehucht ''t Hof' een mooi parcours uitgezet wordt. Het weiland is weer terug van weggeweest, de 'Duvelsberg' zit er in en ook weer door de bossen.

Alle categorieën van de cyclo-cross, die de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) kent, komen in Lieshout aan het vertrek. Het spektakel begint dan ook al om 11.00 uur, wanneer de masters (veteranen) starten voor hun 40 minuten wedstrijd. Nederlands kampioen Ben Minkhorst is de grote favoriet, maar ook de winnaar van vorig jaar (Erik Dekker) zal zijn mannetje staan.

De jongsten, de nieuwelingen hebben 30 minuten wedstrijd en hun start is om 12.00 uur. Vervolgens is het de beurt aan de junioren, hun wedstrijd beslaat 40 minuten en start om 13.00 uur. Om 14.00 uur starten de dames, zij hebben ook weer 40 minuten voor de wielen. Twee minuten later (14.02) starten de nieuweling meisjes. Britt Kerste uit Aarle-Rixtel (winnares veldrit Heeswijk) is hierbij favoriet.

De hoofdschotel zijn de elite/beloften/amateurs om 15.00 uur, zij hebben een uur wedstrijd voor de boeg. Een greep uit de favorieten; Eddy van IJzendoorn, Kelvin Bakx, Klaas Groenen, Niels Verbruggen, Bart Barkhuis, Robbie van Bakel, Koen van Helvoirt, Carlos Schreuder, Mitchell Huenders en Noah Vreeswijk.

Al bij al ingrediënten om een leuke sportieve dag buiten in de natuur te beleven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>