Willem Slegers probeert vrij te lopen. Rechts Robert Neilen

Bavos weer te sterk voor ELI

Lieshout - Het is ELI niet gelukt om op de ranglijst op gelijke hoogte te komen met Bavos. Zoals ook in de vorige seizoenen werd tegen deze angstgegner een nederlaag geleden. De 4-2 was wel verdiend, maar lange tijd hadden de mannen van Michael Thijs uitzicht op een gelijkspel, zeker na de aansluittreffer kort voor rust.

De start was desastreus voor de blauwwitten. Al in de 2e minuut kende de goed leidende scheidsrechter een strafschop toe. Doelman Beau Bastiaans wist deze strafschop te stoppen, maar was in 2e instantie kansloos, 1-0. Bavos was duidelijk de betere ploeg, maar had het geluk, dat Willem Slegers balverlies buiten het strafschopgebied van de Bavos-goalie niet kon afstraffen. Nadat de thuisclub een keer de paal had geraakt werd het in de 20e minuut toch 2-0 uit een keurig opgezette aanval. Hoewel ELI zeker aardig mee voetbalde was de thuisclub veel dreigender, maar meer dan een buitenspeldoelpunt leverde dat niet op. Kort voor rust werd het harde werken van ELI beloond. De snelle Willem Slegers zag zijn doorzetten beloond met een bekeken lob over de Bavos-doelman, 2-1. Hierdoor keerde de spanning helemaal terug.

Na rust had Bavos aanvankelijk een licht veldoverwicht, maar ELI bleef volledig in de wedstrijd, omdat Bavos niet tot scoren kwam. Beau Bastiaans wist namelijk met twee fraaie reddingen zekere doelpunten te voorkomen. ELI ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en drukte de thuisclub geleidelijk terug op eigen helft. De beloning kwam in de 68e minuut toen Roel Donkers een bekeken pass van Randy van de Groef bij de 2e paal binnenschoof, 2-2. Even later kwam de thuisclub toch weer op een op dat moment onnodige voorsprong met een kopbal. De blauwwitten probeerden nog wel om deze nieuwe achterstand ongedaan te maken, maar misten de nodige stootkracht. In blessuretijd kreeg Bavos nogmaals een strafschop. Deze werd onberispelijk binnengeschoten, waarmee de eindstand op 4-2 kwam.

Zondag is ELI vrij. Hierna staat de thuiswedstrijd tegen koploper Helmond op het programma.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders (Harm Hazenveld), Roel Donkers, Niels den Bol, Mart Bekkers (Randy van de Groef), Aaron Hurkx, Joost van der Tol, Willem Slegers, Ruben van Hoof(Lex Hollanders) en Robert Neilen.