Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 99cb1c
Foto:
Sport

Batavieren wint van Ganzenwinkel toernooi

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De langverwachte prijsuitreiking van het van Ganzenwinkel toernooi vond woensdag 30 oktober plaats. Deze uitreiking werd gehouden bij handboogvereniging de Eendracht.

Spannende wedstrijden
Het was erg druk bij de Eendracht. Van de vijftien verenigingen die meegeschoten hebben tijdens het toernooi, waren er dertien aanwezig. Alle schutters waren erg benieuwd naar de prijsuitreiking. Voordat deze kon beginnen, werden er eerst nog vijftien pijlen geschoten door alle aanwezige schutters. Vooraf werd door de schutters van de Eendracht gezegd welk getal er geschoten moest worden. Zo kon er bijvoorbeeld een prijs vallen op de zes punten, maar ook op de twee of de negen punten. De schutter die het desbetreffende getal raakte, won een prijs in de vorm van levensmiddelen. Dit viel bij alle schutters goed in de smaak en zij hadden hierdoor erg veel plezier in deze kleine wedstrijd.

De prijsuitreiking
Tijdens het van Ganzenwinkel toernooi schieten twee clubs tegen elkaar. Voor de wedstrijd geven de clubs op wat ze denken te schieten. Vervolgens wordt de wedstrijd geschoten. Naderhand wordt gekeken wat er geschoten is en wat er opgegeven is. Hoe minder het verschil is, des te beter is er geschoten. Aan het einde van het toernooi wordt er gekeken hoeveel het totale verschil is. De zeven beste clubs met minimaal zes schutters, krijgen allemaal een prijs. De clubs met minder dan zes schutters kunnen alleen nog meeschieten voor de persoonlijke prijzen. De grootte winnaar van het toernooi was Batavieren uit de Rips, zij hadden slechts een verschil van -1 punten. Hierdoor slepen zij de eerste prijs in de macht. Een prijs die ieder jaar verzorgd wordt door Geert en Truus van Ganzenwinkel, de beschermheer en -vrouw van de Eendracht.

Teamuitslag: 1. Batavieren (-1), 2. Houts Welvaren (+4), 3. Ontspanning (+5), 4. Strijd in Vrede (+6), 5. Vredelust (-7), 6. Doele Willem III (-27), 7. Haagse Rozenknop (-29), 8. Recht door Zee (+30), 9. O.R.H. (+30), 10. Concordia Welvaren (-40), 11. Neerlandia (-72), 12. Prins Bernhard (-86), 13. Krijgsman Soranus (-144), 14. De Vriendschap (-146), 15 Kunst & Vriendschap (+28, 5 schutters).

Individueel: Hoogste keizer: J. Romensco (Recht door Zee, 235 pt.); Hoogste koning: P. Bouman (Ontspanning, 238 pt.); Hoogste heer: W. Vogels (Doele Willem III, 233 pt.); Hoogste dame: W. v.d. Zanden (Doele Willem III, 228 pt.); Hoogste veteraan: H. Vogels (Doele Willem III 235 pt.); Hoogste jeugd: D. van Berkum (Strijd in Vrede, 219 pt.); Hoogste compound: P. Hermsen (Recht door Zee, 236 pt.)

Volgende editie
Natuurlijk komt er weer een volgende editie van het van Ganzenwinkel toernooi. Wil jij hier graag aan deelnemen? Dan kun je op maandagavond om 19.00 uur een keer komen kijken en schieten bij een van de trainingen. Handboog is een sport voor jong en oud en voor man en vrouw, iedereen is welkom. U kunt de 'doel' terugvinden op de Lijsterstraat 25 in Aarle-Rixtel. Wanneer u langs komt, schiet u misschien volgend jaar wel mee met het van Ganzenwinkeltoernooi.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>