Bryan Bussers snelt voorbij zijn tegenstander
Bryan Bussers snelt voorbij zijn tegenstander Foto: Jos Pennings

Sparta '25 verslaat Valkenswaard met 4-2

Beek en Donk - Sparta'25 ontving zondag in eigen huis Valkenswaard. De gasten promoveerden vorig seizoen net als de groen-witten naar de tweede klasse. In maart gingen de bezoekers nog met een 0-1 zege aan de haal, maar dit keer bleven de punten in Beek en Donk.

Het eerste dreigende gevaar ontstond na 10 minuten voor de goal van Sparta '25. Gelukkig ging de bal na een gevaarlijke aanval over de linkerflank voorlangs. Twee minuten later kreeg spits Thom van de Donk van Valkenswaard een vrije doortocht naar het Sparta-doel na een verkeerde breedtepass op het middenveld. Gelukkig wist doelman Kamiel Pennings met zijn linkerbeen redding te brengen. In de 23e minuut verdween de bal na een vrije trap van Valkenswaard maar net naast de tweede paal van de goal van Sparta '25. Enkele minuten later kreeg Sparta een vrije trap toegekend. Jeremy Raaijmakers krulde de bal voor het doel van Valkenswaard en Michiel Koot zorgde met een rake kopbal voor een 1-0 voorsprong. Even later kwamen de bezoekers goed weg toen een inzet van Sparta '25 via de onderkant van de lat weer het veld insprong. Hierna was het de beurt aan Valkenswaard. Thom van de Donk verscheen opnieuw in een kansrijke positie voor de goal. Doelman Kamiel Pennings verkleinde zijn doel en wist weer redding te brengen op het schot van Van de Donk. In de daaropvolgende tegenaanval van Sparta '25 werd Daan van Heijnsbergen in het strafschopgebied van Valkenswaard gevloerd. Jeremy Raaijmakers schoot de thuisploeg vanaf 11 meter naar een 2-0 voorsprong. Nauwelijks vier minuten later stond de 3-0 op het scorebord. Een inzet van Daan van Heijnsbergen, uit een corner van Jeremy Raaijmakers, verdween in een mêlée van spelers in het vijfmeter gebied over de doellijn. Vijf minuten voor de rust werden de gasten opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap. Maar met een prachtige redding tikte Kamiel Pennings de bal uit zijn doel en zorgde zo voor een 3-0 ruststand.

Na rust was Valkenswaard de ploeg die het eerst voor gevaar zorgde. In 48e minuut onderschepte Philippe Cleutjens een voorzet van de rechterkant en leek daarmee zijn eigen doelman te passeren. Gelukkig wist Kamiel Pennings dit met een prima reactie te voorkomen. In de daaropvolgende aanval zag Jeremy Raaijmakers zijn schot gekeerd worden door doelman Joris Hermans van Valkenswaard. De geel-blauwen waren niet alleen met vrije trappen gevaarlijk maar ook met hun corners. In de 62e minuut wist Mike van Dijk uit zo'n corner de 3-1 binnen te tikken. Hierna werd Valkenswaard de bovenliggende partij en gokte Sparta '25 op enkele snelle uitbraken. Jammer genoeg werden die niet goed uitgespeeld. In de 84e minuut kwam de thuisploeg met 10 man te staan omdat Jeremy Raaijmakers met rood van het veld werd gestuurd. Nauwelijks vier minuten later kwam Valkenswaard terug tot 3-2 na een rake kopbal van Mitchel Kluijtmans. Hierna gooiden de bezoekers alles op de aanval om zo nog een gelijkmaker te forceren. Die kwam er niet. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot Freek Schoones de bevrijdende 4-2 in de verre hoek. Na afloop van de wedstrijd werd Bryan Bussers uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'.

Zondag 17 november speelt Sparta '25 weer een thuiswedstrijd, aanvang 14.30 uur. De tegenstander is dan Beerse Boys. Deze club viert in het weekeinde van 17 t/m 19 april 2020 haar 75-jarig jubileum. Op verzoek van Beerse Boys is deze wedstrijd i.v.m. de jubileumfestiviteiten van 19 april verschoven naar komende zondag.