Stijn Kersjes (archieffoto) scoorde zondag het enige doelpunt en bracht ASV'33 de eerste overwinning van het seizoen Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Eindelijk overwinning voor ASV '33

Aarle-Rixtel - ASV '33 behaalde zondag de eerste zege van dit seizoen door de derby tegen vv Mariahout met 1-0 te winnen.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en kreeg al snel twee grote kansen. De eerste aanval leverde direct een goede mogelijkheid op voor Stijn Kersjes. Hij schoof de bal weliswaar langs de keeper, maar ook net naast de verkeerde kant van de paal. Een minuut later werd de bal na een corner weggekopt door een verdediger van Mariahout. De bal valt voor de voeten van Thomas Fritsen, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging naast.

Na de openingsfase wordt Mariahout langzaam wat sterker, maar echte kansen levert dit niet op. Na een half uur kwam, via een goede aanval van ASV '33, Puck Coopmans in kansrijke positie. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek ging echter, via de keeper, over het doel van Mariahout. Hoewel beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren, had ASV '33 de beste kansen. In de 37e minuut werd Stijn Kersjes in de diepte aangespeeld. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Een minuut later schoot de mee opgekomen Teun van Asten, na een voorzet van links, de bal via de lat over. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de rood-witten. Robbert Mol zette met een slimme dieptepass Stijn Kersjes vrij voor de keeper, en die schoof de bal beheerst in het doel, 1-0 voor ASV '33.

In de tweede helft veranderde er niet veel. Beide ploegen zijn slordig in balbezit en onnauwkeurig in de (eind)passing, waardoor het spelpeil niet bepaald hoogstaand was. Mariahout drong wel aan, maar de verdediging van ASV '33 stond goed. Mariahout wist nauwelijks kansen te creëren en ASV slaagde er niet in de voorsprong uit te breiden.

Daardoor bleef het tot op het einde heel spannend. Mariahout probeerde te scoren vanuit standaardsituaties, maar de corners en vrije trappen leverden uiteindelijk niets op. Vijf minuten voor tijd kreeg ASV '33 nog een aardige kans om te scoren, maar deze werd niet benut. De tegenaanval leidde tot een mogelijkheid voor Mariahout, maar ook daar geen doelpunt. Na enkele minuten blessuretijd kon ASV '33 eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen gaan vieren.

Van beide kanten geen goede wedstrijd, maar op basis van het aantal kansen toch een verdiende overwinning voor ASV '33. Hierdoor staat de ploeg qua punten weer gelijk met ELI en EMK. Dankzij een beter doelsaldo is ASV '33 deze ploegen zelfs voorbij op de ranglijst.

Komende zondag om 14.30 uur speelt ASV '33 uit tegen Milheezer Boys. vv Mariahout gaat op bezoek bij s.v. Brandevoort.