Logo mooilaarbeek.nl
BCL-D2   | Fotonummer: 851b4d
BCL-D2 (Foto: )
Sport

Jeugd Badminton Club Lieshout hekkensluiters in D-klasse

  Sportnieuws

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt dit jaar voor de eerste keer mee in de competitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB). De beide jeugdteams zijn ingedeeld in de D-klasse, die achteraf gezien iets te hoog gegrepen lijkt te zijn. Tóch kan de jeugd nu volop badmintonnen en genieten van het spelen van wedstrijden. Vooral de onderlinge partij tussen de beide teams is een hoogtepunt, dat deze keer door BCL-D2 is gewonnen.

D-klasse
In de D-klasse van de HBB wordt al behoorlijk goed gebadmintond. Dat is iets waar de beide jeugdteams van Badminton Club Lieshout nu ook achter komen. Vooraf was de inschatting dat de teams wel in deze klasse mee zouden kunnen komen: helaas blijkt dat niet zo te zijn, waardoor ze nu hekkensluiter zijn in deze klasse. Op zich is dat niet zo erg, zolang de spelers er van leren, beter worden en er vooral plezier in blijven houden. Dat laatste lijkt zeker het geval te zijn, gezien de inzet die ze bij de wedstrijden op de mat leggen.

BCL-D2 – BCL-D1: 6-2
De onderlinge wedstrijd tussen de twee D-jeugd teams van Badminton Club Lieshout is een hoogtepunt in het seizoen. Eerder dit seizoen heeft BCL-D2 al met 1-7 van BCL-D1 gewonnen. Deze keer is BCL-D1 er in geslaagd één partij meer te winnen. Thijs van Sinten en Imke Steegs begonnen al meteen om een punt binnen te halen voor BCL-D1: met 26-30 wonnen zij van Sem van den Baar en Maud Steegs. Ook Nils van Velthooven haalde één wedstrijdpunt binnen voor BCL-D1 door in de singlepartij met 14-30 van Sem van den Baar te winnen. Imke Steegs was er, ook namens BCL-D1, uiterst dicht bij: zij verloor met 30-29 (!) van Maud Steegs. In de andere partijen was BCL-D2 oppermachtig, met een goed spelende Jools van den Acker voorop. Zij won haar singlepartij met 30-8 van Ilse Dekkers en haalde ook in de dubbelpartij met Wessel van Hoof flink uit. Nils van Velthooven en Ilse Dekkers kregen met 30-7 klop. Toch was deze onderlinge partij een teken aan de wand dat de Lieshoutse badmintonners langzaamaan beter worden. Belangrijkste is en blijft echter het spelplezier en dat is duidelijk terug te zien op de speelvelden en vooral tijdens deze onderlinge wedstrijd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>