Logo mooilaarbeek.nl
De blij geslaagden voor de deeldiploma’s met op de achtergrond de examinatoren en jeugdbegeleiders   | Fotonummer: 0196d2
De blij geslaagden voor de deeldiploma’s met op de achtergrond de examinatoren en jeugdbegeleiders (Foto: )
Sport

Deeldiploma's voor Jeugd Badminton Club Lieshout

  Sportnieuws

Lieshout - Na een toch wel spannend examen kon de jeugd van Badminton Club Lieshout opgelucht ademhalen. Bestuurslid Tim van Bommel, verantwoordelijk voor de jeugdafdeling, nam snel de spanning weg door bij aanvang van de diploma-uitreiking meteen te vermelden dat alle deelnemers geslaagd waren. De deelnemers hadden allemaal aangetoond de benodigde slagen, technieken en loopacties voor dit deeldiploma voldoende te beheersen.

Deeldiploma
Naast leuke wedstrijdjes of spelletjes spelen is badminton ook een échte sport. En, om écht sport te kunnen bedrijven moet je oefenen en technieken, slagen, loopacties en dergelijk beheersen. De jeugd bij Badminton Club Lieshout krijgt die kennis en vaardigheden stapsgewijs van de jeugdbegeleiding, die onder leiding staat van een (gediplomeerde) trainer, aangeleerd. Ieder deel van het seizoen is er een specifieke vaardigheid actueel en wordt daarop specifiek getraind. Die trainingen worden aan het einde van zo'n periode afgesloten door een formeel examen, compleet met een (externe) examinator. En, bij een goed resultaat kan een jeugdlid zo een 'deel-diploma' binnenhalen. Doel is uiteraard om uiteindelijk alle deel-diploma's binnen te halen en zo alle vaardigheden van de sport badminton onder de knie te krijgen.

Groepjes
Examinator Stephanie van den Hurk was samen met jeugdbegeleider Tim van Bommel achter de jurytafel gekropen om de resultaten van de training met eigen ogen waar te nemen. Terwijl de jeugdleden, steeds in groepjes van 4 deelnemers, geïnstrueerd werden door waarnemend trainer Frans van Waardenburg noteerden Stephanie en Tim de sterke en minder sterke kanten van de deelnemer. Tijdens het examen werden de groepjes steeds gewisseld, zodat aan het eind van de avond iedereen aan de beurt was geweest. Degene die de oefeningen voor het examen al hadden uitgevoerd werden opgevangen door de jeugdbegeleiders Wouter van Vijfeijken en Ainara Vandegard. Trainster Isa Verkoeijen, die met de jeugd naar het examen heeft toegewerkt, kon vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn. Toch wisten de jeugdleden de aangeleerde loopacties en slagen prima uit te voeren. Na afloop ontvingen alle deelnemers dan ook het (deel)diploma als bewijs uit handen van de examencommissie bestaande uit Tim van Bommel en Stephanie van den Hurk.

Toernooitjes
Na het examen is het in de maand december tijd om wat leuke toernooitjes te spelen: op 4 december is dat toernooi in Sintsfeer zijn en op 18 december in Kerstsfeer. Tussendoor heeft de jeugd nog één normale speelavond, voordat ze 'met Kerst en Nieuw' twee weken vakantie hebben.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>