Logo mooilaarbeek.nl
Ook bij de senioren waren de Zwarte Pieten opvallend aanwezig   | Fotonummer: 38c0ff
Ook bij de senioren waren de Zwarte Pieten opvallend aanwezig (Foto: )
Sport

Feestdagen bij Badminton Club Lieshout

  Sportnieuws

Lieshout - Na het Sinterklaasfeest met volop Zwarte Piet-activiteiten volgen op korte termijn activiteiten in kerstsfeer. Tussendoor werken de meeste teams ook nog eens aan hun competitie, zodat de 'feestdagen-maand' december behoorlijk gevuld is voor zowel Jeugd als Senioren van Badminton Club Lieshout

Pietenspel
Na de druk van het 'deeldiploma examen' heeft de jeugd van Badminton Club Lieshout een leuk 'Pietenspel' gehouden op de wekelijkse speelavond. Even een avond iets anders, even iets ontspannend doen; dat is de jeugd én de aanwezige Zwarte Pieten goed bevallen. Diverse spelletjes werden door de jeugdbegeleiding aan elkaar geregen, waardoor de speelavond vlot vorderde. En, op het eind werd er tóch ook nog een beetje gebadmintond, waar bleek dat de Zwarte Pieten dit spel best goed beheersten.

Ook bij de senioren waren de Zwarte Pieten nog actief. Met veel pepernoten lieten zij van zich horen en waren ze opvallend aanwezig bij het 'Pieten-toernooi' wat zij afwerkten. Bij dit toernooi werd de baansamenstelling steeds door Sint-en-Piet-loting bepaald. In de spontaan ontstane wedstrijdjes werd, ondanks de Sinterklaassfeer, stevig gebadmintond om zo wat extra pepernoten te verdienen.

Kerst
Ook met Kerst vullen de badmintonners van Badminton Club Lieshout de speelavond wat anders in, dan wordt de avond in kerstsfeer ingevuld, waarbij een heuse, echte kerstman aanwezig zal zijn. Buitengewoon vrijwilliger van Badminton Club Lieshout, Frans Biemans, hijst zich voor deze avond ook dit jaar weer in zijn kerstkostuum en vrolijkt de avond op met zijn belgeklingel en opvallende aanwezigheid. Dit jaar vindt het kersttoernooi op woensdag 18 december plaats.

Competitie
Tussen de feestdagen door werken de badmintonners óók aan de competitie. In de midweekcompetitie zal BCL-M2/MK Sport komende week zelfs twee wedstrijden gaan spelen net als de D-jeugd die op 15 december weer aantreed in sporthal Zuidkade voor twee wedstrijden in de D-klasse van de HBB. Het vaandelteam van Badminton Club Lieshout mag nog niet aan de bak. De geplande uitwedstrijd naar het Sprang-Capelse Zidewinde is verplaatst. Voor hen duurt het dus nog even om koppositie in hun klasse te kunnen pakken.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>