Logo mooilaarbeek.nl
Sport

ATTC'77 valt voor én met vijftigplussers

  Sportnieuws

ATTC'77 valt voor én met vijftigplussers

Aarle-Rixtel - Nu de competitie in winterstand is heeft de Aarle-Rixtelse Tafeltennisclub weer andere zaken op de agenda. Dit keer voor met name vijftigplussers. De aanleiding was een publicatie in het Eindhovens Dagblad (30 sept. 2019) dat ouderen zich vaak te laat aanmelden voor een valtraining. In hetzelfde artikel stond dat om te voorkomen dat je gaat vallen, tafeltennissen de beste keus is. Deze sport is goed voor oog-en handcoördinatie en het evenwichtsorgaan wordt, door het constant bewegen van het hoofd naar links en rechts, getraind.

Bij ATTC'77 sloeg dit in als een bom. Niet alleen vinden zij het een sportief en gezellig spel maar ook is het dus goed voor als je vijftigplusser bent. Dat is dubbele winst. Ze hebben daarop de KBO's benaderd.

Deze seniorenverenigingen in Lieshout en Aarle-Rixtel hebben aangegeven wel iets te zien in hun idee om een tafeltennisclinic met VALpreventie te houden. Zo wordt er, in samenwerking van Jaccy van den Enden (Sportcoach Laarbeek) op 14 januari 2020 voor de Lieshoutse mensen vanaf 50 jaar en op 21 januari 2020 voor de Aarle-Rixtelse mensen van 50 jaar in de tafeltennishal aan de Jan van Rixtelstraat 30 te Aarle-Rixtel, onder begeleiding van fysiotherapeuten en tafeltennistrainers, een informatieve en sportieve avond georganiseerd. Aanvang 19.00 uur en de clinic duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Deelname is voor alle Lieshoutse en Aarle-Rixtelse vijftigplussers gratis! Een gratis kopje koffie of thee wordt u aangeboden door de tafteltennisclub. Aanmelden kan via het emailadres attc77@chello.nl of bellen naar 06-51524540. Voor Lieshout geldt dat men zich kan opgeven tot 7 januari 2020 en voor Aarle-Rixtel tot 14 januari 2020. De Tafeltennisclub hoopt dat u mee gaat doen.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>