Logo mooilaarbeek.nl
Voorzitter Roel Schaap van BC Bakel deelt de wedstrijden in   | Fotonummer: 016188
Voorzitter Roel Schaap van BC Bakel deelt de wedstrijden in
Sport

Uitwisseling BC Mixed en BC Bakel

  Sportnieuws

Beek en Donk / Bakel – Na de succesvolle uitwisseling van vorig seizoen is Badmintonclub Mixed ook dit jaar weer op bezoek gegaan bij de collega's in Bakel. Het leverde een volle zaal, veel gezelligheid en leuke wedstrijden op in sporthal De Beek. Verderop in dit artikel aandacht voor de beginnerscursus die op vrijdag 17 januari 2020 van start gaat. Een gezellige en laagdrempelige manier om kennis te maken met de badmintonsport.

Uitwisseling Bakel
Een gastvrije ontvangst was er voor de spelers van BC Mixed die op woensdagavond 11 december naar Bakel waren gegaan voor een gezellige badmintonavond. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Roel Schaap werd er begonnen met een husseltoernooitje. Aan de hand van speelkaarten werden de spelers aan elkaar gekoppeld. Dat leverde verrassende combinaties en mooie wedstrijden op. Daarna was er nog gelegenheid om vrij te spelen. In de kantine was het daarna nog goed toeven met een hapje en een drankje. Deze uitwisseling begint een mooie traditie te worden. Daarom is op vrijdag 12 juni 2020 'de return' gepland in sporthal d'n Ekker in Beek en Donk.

Beginnerscursus
Op vrijdagavond 17 januari 2020 start BC Mixed weer met een beginnerscursus. De cursus is voor volwassenen, of je nu 20 jaar of 75 jaar bent. Je bent nooit te oud om aan badminton te beginnen. Onder begeleiding van een aantal geroutineerde trainers zullen de deelnemers aan de cursus de basistechnieken van badminton op een goede manier aangeleerd krijgen. Hoe houd ik mijn racket goed vast? Wat zijn de spelregels? Alle belangrijke slagen zullen de revue passeren. En natuurlijk is er ook tijd voor een wedstrijd. De cursus is in sporthal d'n Ekker op vrijdag van 20.45 tot 21.45 uur. De cursus zal 12 weken duren en de kosten zijn eenmalig €30,00. Je kunt tijdens de cursus gebruik maken van een racket van de club. Het enige wat je mee moet nemen zijn zaalschoenen en een dosis goede en sportieve zin. Want gezelligheid staat bij BC Mixed voorop.

Interesse in de beginnerscursus? Meldt je dan aan via beginnerscursus@bcmixed.nl. Uiteraard kun je ook een keer komen kijken op vrijdagavond. Kijk voor meer informatie over BC Mixed op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook, Instagram en twitter.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>