Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Mannenteam Badminton Club Lieshout blijft winnen

  Sportnieuws
Laurence Roijackers haalde twee van zijn drie partijen binnen  | Fotonummer: 8d389a
Laurence Roijackers haalde twee van zijn drie partijen binnen

Lieshout - Ook de zevende competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020 is door het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout gewonnen. Met 6-2 werd gewonnen van het eerste herenteam van BC High Speed, dat daardoor achter de Lieshoutse heren blijft. Op kop staat nog steeds het eerste herenteam van BC Oirschot, maar dat is enkel te danken aan méér gespeelde wedstrijden: als BCL-H1/BouwCenter Swinkels alleen al de inhaalpartij tegen het lager geklasseerde Zidewinde in winst weet om te zetten staan ze stevig aan kop.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC High Speed-H1: 6-2
In de startende dubbelpartijen werden meteen twee wedstrijdpunten door de Lieshoutenaren binnen gehaald. Wouter van Vijfeijken won samen met Bert Manders van Robert van Dommelen en Erik Gelissen. Ook Ruud van Vijfeijken won samen met Jeroen van der Heiden van de broers Rens en Timo Melissant. Beide dubbelpartijen werden in twee sets beslist. In de daaropvolgende singlepartijen ging het minder makkelijk. Eerste heer Wouter van Vijfeijken verloor na een langdurige en beren-spannende partij met de alleszeggende score van 20-22 in de toegevoegde derde set. Bert Manders deed het beter. Hij verloor, zoals wel vaker, de eerste set (21-23), maar kwam daarna weer goed op stoom, zoals hij ook wel vaker doet. Met 21-16 en 21-7 liet hij zien dat hij duidelijk de beste was. Derde heer Laurence Roijackers kende weinig problemen met Rens Melissant. In de eerste set ging het nog gelijk op (23-21) terwijl de tweede set veel makkelijker ging (21-16). Vierde heer Ruud van Vijfeijken speelde ook een driesetter. Met 21-11, 17-21 en 21-16 haalde hij het vijfde punt, en dus de overwinning binnen. De afsluitende dubbelpartijen werden hierna nog eerlijk gedeeld. Bert Manders en Jeroen van der Heiden kenden weinig moeite met Robert van Dommelen en Timo Melissant en wonnen met twee keer 21-14. Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken konden dat niet na doen. Zij verloren na drie sets met 21-18, 21-23 en 13-21.

Vertekende stand
Door al deze scores kan het herenteam 6 wedstrijdpunten bijschrijven waardoor ze nu met 46 punten uit 7 wedstrijden op de tweede plaats staan. Het eerste mannenteam van BC Oirschot staat (nu nog) op de eerste plaats met 50 wedstrijdpunten uit 9 partijen: een duidelijk slechter gemiddelde. Achter de Lieshoutse badmintonners is er ook een gat geslagen met de heren van High Speed, die met 41 punten uit 8 wedstrijden ook een duidelijk slechter gemiddelde hebben.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>