Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Competitie spelen bij Badminton Club Lieshout

  Sportnieuws
Competitie spelen bij Badminton Club Lieshout is 'big fun'  | Fotonummer: a4caa2
Competitie spelen bij Badminton Club Lieshout is 'big fun'

Lieshout - Bij aanvang van het nieuwe kalenderjaar kunnen de tussenstanden worden opgemaakt van de lopende competities: Badminton Club Lieshout neemt immers aan verschillende competities deel. De senioren, die aangesloten zijn bij Badminton Nederland (BNL, voorheen Nederlandse Badminton Bond, NBB) nemen deel aan twee competities: de (nationale) mannencompetitie en de (regionale) midweekcompetitie. De jeugd van Badminton Club Lieshout is aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond (HBB) en neemt daar met twee teams deel in de D-klasse en met een combinatieteam in de AB-klasse.

BNL Mannencompetitie
De (nationale) mannencompetitie is opgebouwd uit drie klassen: twee klassen met veren shuttles en één klasse met nylon shuttles. In die klasse met nylon shuttles zijn negen afdelingen ingericht, geografisch verdeeld over het hele land. BCL-H1/BouwCenter Swinkels speelt in de eerste afdeling en staat daar met 46 punten uit 7 wedstrijden op een tweede plaats. Als echter gekeken wordt naar het aantal verliespunten, staat het Lieshoutse team fier aan kop. Met nog 5 wedstrijden te gaan in deze afdeling zou er wel weer eens een kampioenschap uit kunnen komen.

BNL Midweekcompetitie
In de (regionale) midweekcompetitie neemt Badminton Club Lieshout met twee teams deel aan de midweekcompetitie. Beide teams spelen in deze competitie in de 4de klasse. BCL-M1/Bavaria speelt in de 1ste afdeling. In die afdeling hebben zij nog geen potten kunnen breken. Met twee verliespartijen staan zij inmiddels op de laatste plaats. In het komende kalenderjaar zijn er echter nog 10 wedstrijden te spelen: volop kansen voor verbetering dus.

In diezelfde klasse, maar dan in de 2de afdeling speelt BCL-M2/MK Gemert. Met 10 punten doen dit team het iets beter op een 6de plaats. Ook in deze afdeling speelt het team nog 9 wedstrijden, waardoor er weinig te voorspellen is ten aanzien van de eindstand.

HBB Jeugdcompetitie
Badminton Club Lieshout neemt met '2,5 team' deel aan de jeugdcompetitie, georganiseerd door de Helmondse Badminton Bond. In de combinatie AB-klasse hebben enkele leden van Badminton Club Lieshout en enkele leden van BCV'73 een combinatieteam gevormd omdat beide verenigingen geen compleet eigen team konden vormen. Dit team speelt dus in de AB-klasse.

In de D-klasse spelen twee teams van Badminton Club Lieshout. Zij spelen dus in dezelfde klasse, waar ze beide inmiddels 10 wedstrijden hebben afgewerkt. BCL-D1 heeft in deze wedstrijden 3 punten bijeen verzameld en BCL-2 heeft er inmiddels 10. Met deze puntenaantallen blijven de Lieshoutse badmintonners achter de andere teams, maar hebben ze wel veel geleerd en sluiten ze zich helemaal aan bij het motto van de Helmondse Badminton Bond: 'plezier, gezelligheid én badminton!'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>