Logo mooilaarbeek.nl
Vrijwilliger Anja Beekmans tijdens de nieuwjaarsreceptie   | Fotonummer: e5e908
Vrijwilliger Anja Beekmans tijdens de nieuwjaarsreceptie
Sport

Goede voornemens? BC Mixed helpt mee

  Sportnieuws

Beek en Donk – In het nieuwe jaar start BC Mixed weer met een beginnerscursus. Een gezellige en laagdrempelige manier om kennis te maken met de badmintonsport. Ben je dus van plan om in het nieuwe jaar te gaan sporten, schrijf je dan snel in. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen. Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie op 3 januari werd onder andere aandacht besteed aan de jeugd en aan de clubkampioenschappen.

Beginnerscursus
Op vrijdagavond 17 januari start BC Mixed weer met een beginnerscursus. De cursus is voor volwassenen, of je nu 20 jaar of 75 jaar bent. Je bent nooit te oud om aan badminton te beginnen. Onder begeleiding van een aantal geroutineerde trainers zullen de deelnemers aan de cursus de basistechnieken van badminton op een goede manier aangeleerd krijgen. Hoe houd ik mijn racket goed vast? Wat zijn de spelregels? Alle belangrijke slagen zullen de revue passeren. En natuurlijk is er ook tijd voor een wedstrijd. De cursus is in sporthal d'n Ekker op vrijdag van 20.45 tot 21.45 uur. De cursus zal 12 weken duren en de kosten zijn eenmalig €30,00. Je kunt tijdens de cursus gebruik maken van een racket van de club. Het enige wat je mee moet nemen zijn zaalschoenen en een dosis goede en sportieve zin. Want gezelligheid staat bij BC Mixed voorop.

Nieuwjaarsreceptie
Dat bleek ook wel tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op vrijdag 3 januari. Zowel in de zaal als in de kantine was het erg druk. De activiteiten commissie had weer een heerlijk buffet geregeld en de nodige champagne om op het nieuwe jaar te proosten. Voorzitter Ton Slaets gaf in zijn toespraak het belang van jeugd voor de vereniging aan. Daar is de afgelopen jaren heel hard aan gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. "BC Mixed heeft hierin ook een voorbeeldfunctie", aldus de voorzitter. Een moment om dat te laten zien is tijdens het Open Jeugdtoernooi van BC Mixed op zondag 2 februari in sporthal d'n Ekker. Een ander belangrijk toernooi voor de vereniging zijn de jaarlijkse Clubkampioenschappen. Die zijn dit jaar op zaterdag 27 juni. Dit is een geweldige dag waarop zowel de jeugd als de senioren actief zijn. Samen strijden ze om de titels. Uiteraard wordt de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs dan ook weer uitgereikt. En naast deze toernooien staan er in 2020 nog vele ander activiteiten op het programma.

Interesse in de beginnerscursus? Meldt je dan aan via beginnerscursus@bcmixed.nl. Uiteraard kun je ook een keer komen kijken op vrijdagavond. Kijk voor meer informatie over BC Mixed op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook, Instagram en twitter.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>