Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: dc4b25
Foto: Joost Duppen, archief
Sport

Top in A- en B-klasse ligt dicht bij elkaar

  Sportnieuws

Beek en Donk - De teams die afgelopen donderdag in actie kwamen hebben er samen een puik avondje WAC van gemaakt. Vier toppers zaalvoetbal stonden er op het programma en de naam 'topper' werd eer aan gedaan.

De openingspot ging tussen Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en Sportcafé d'n Ekker. Laatstgenoemde kon bij winst de koppositie in ieder geval voor even weer overnemen. Sevenmiles.nl kon dat op haar beurt eveneens mochten zij drie punten pakken. Twee snelle treffers aan beide zijden vlak na het beginsignaal lieten de aanwezige toeschouwers er eens goed voor zitten. Tien minuten later was het D'n Ekker die Sevenmiles.nl op afstand wist te zetten. De 3-1 voorsprong werd even later uitgebreid naar 4-1, waarna Sevenmiles.nl op vijf minuten voor het eind wat terug wist te doen. De 4-2 was niet toereikend voor een resultaat, het Sportcafé nam de koppositie over.

Aben & Slag kon die koppositie in haar duel weer overnemen. Dan moest het zien af te rekenen met Go-People.BV. Maar diezelfde koppositie stond ook voor Go-People op het spel. Er ontspon zich een vermakelijk en spannend doch sportief gevecht, waarbij Go-People tot driemaal toe de voorsprong nam. Op 8 minuten voor het eind was het Aben & Slag die voor het eerst het voordeel van de score wist op te eisen: 4-3. In de allerlaatste minuut was het I. Cherif die alsnog een punt veilig leek te stellen, ware het niet dat P. Raaymakers namens Aben & Slag luttele secondes later alsnog het net voor de winst én dus de nummer 1-positie in de A-klasse wist te vinden.

Nadat ze op adem waren gekomen van deze twee intense A-klasse-potjes was het aan de B-klasse toppers om uit te vechten wie er zich na deze avond koploper mocht noemen. DK Garagebedrijf nam het op tegen FC van de Burgt. DK was er alles aan gelegen om de winst te behalen, aangezien het dan op gelijke hoogte zou komen met FC van de Burgt. De snelle 1-0 was daar een logisch gevolg van. P. Scheepers zette het doelpunt namens DK op zijn naam. FC van de Burgt, tot deze avond mede- lijstaanvoerder, was er alles aan gelegen om snel te antwoorden, maar bete zich stuk op defensie en doelman. Het duurde lang, heel lang, alvorens ze de stand gelijk konden trekken. Met nog ruim vier minuten op de klok was het goaltjesdief J. Gerrits die alsnog een punt voor FC van de Burgt binnen wist te werken.

Danny Megens Keurslagerij rook bloed na dit puntverlies. Zij zijn de andere koploper in de B-klasse en konden nu dus uitlopen. Tevens konden ze concurrent Rijwielhandel van den Berg verder op achterstand zetten, zodra ze na 36 minuten speeltijd het voordeel van de score hadden bereikt. Het eerste kwartier zag er florissant uit voor de slachters, 2-0 was een puike tussenstand. De Rijwielhandel pareerde kort daarna in een minuut tijd deze demarrage. R. Staal was de beul die tweemaal de trekker overhaalde. Lang gebeurde er niets, het duel kabbelde voort tot de slotfase. W. Swinkels zette de Rijwielhandel plots op voorsprong welke 30 secondes later werd gecounterd door T. van Mechelen namens de Keurslagerij. Terwijl iedereen al vrede had met de puntendeling was daar ineens R. Happe als een duveltje uit een doosje. Met een gigantische eindjump (er stonden nog 2 secondes op de klok) schoot hij de Rijwielhandel naar een 4-3 zege, de aansluiting naar de koppositie was daarmee een feit.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>