Café Thuis/Bedovo HS1 komt niet in het ritme

Beek en Donk - Café Thuis/Bedovo HS1 speelde afgelopen weekend tegen middenmoter Livoc Liessel HS1. Zoals altijd begon Bedovo erg slordig aan de eerste set. De concentratie en de beleving waren niet goed genoeg en er werden veel onnodige fouten gemaakt. Gelukkig moesten de mannen uit Liessel er ook nog een beetje inkomen en kregen ze toch de eerste set met 25-21 cadeau.

Het was duidelijk dat het niveau de volgende sets wat omhoog zou moeten om de wedstrijd te kunnen winnen. Het ging helaas erg moeizaam en Bedovo slaagde er niet in om in het eigen spel te komen. Livoc H1 kreeg in de gaten dat er wellicht iets te halen viel en begon elk punt fanatieker te spelen. Met name verdedigend werden veel ballen gepakt, die vervolgens vaak knullig aan Beek en Donkse kant op de grond vielen. De tweede set ging met 23-25 dus nipt verloren. Set 3 werd ondanks de wissel van Koen Spierings nipt gewonnen. Vaak is dit het sein voor Café Thuis/Bedovo H1 om er nog een (klein) schepje bovenop te doen en de wedstrijd in het slot te gooien. Niets was minder waar. De vierde set was een kopie van de derde set. Het spel was aan beide kanten niet om over naar huis te schrijven, maar op inzet en wilskracht bracht Livoc H1 elke bal terug en haalde deze set met 22-25 verdiend binnen. In de beslissende vijfde set was het stuivertje wisselen. Beide teams waren niet in staat om echt afstand te nemen. En met een aantal onnodige persoonlijke fouten, kenmerkend voor deze wedstrijd, verloor Café Thuis Bedovo H1 met 14-16 de laatste set en daarmee de wedstrijd.

Winst voor Dames 1
Bedovo Dames 1 had dezelfde opstartproblemen afgelopen zaterdag tegen Grashoek DS1. De 1e set liet Bedovo volledig over zich heenlopen door de middenmoter. Door een slechte pass werd het bijna onmogelijk om een nette set-up aan het net te brengen en punten te scoren. Set 1 werd dan ook ruim afgegeven. Bedovo DS1 zou zich moeten herpakken voor nog een beetje gezichtsbehoud. De volgende set werd langzaam opgestart maar desondanks wist Bedovo een voorsprong op te bouwen. Passend kwam Bedovo iets beter uit de voeten, waardoor er ook aanvallend meer gevarieerd kon worden. Dit resulteerde in winst in de 2e set. Het spel liep gestaag verder. Hoewel Bedovo het doorzettingsvermogen en haar gebruikelijke kracht mistte in deze wedstrijd wisten ze wel na een achterstand in de 3e set weer een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk wist Bedovo met een 3-1 winst af te sluiten.