Invaller Derek Dirven presteerde in de thuiswedstrijd tegen TFS’57 maximaal: hij won al zijn partijen

Vaandelteam Badminton Club Lieshout op kampioenskoers

Lieshout - Met twee gelijke spelen én een dikke overwinning heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels een grote stap gezet naar het kampioenschap. In de eerste afdeling van de nationale mannen-nylon-klasse heeft het team 4 punten én een wedstrijd (maximaal 8 punten) voorsprong op runner-up Oirschot. Omdat de laatste wedstrijd van het seizoen ook nog eens tegen datzelfde Oirschot is, hebben de Lieshoutse heren alle troeven dus in eigen hand.

BC Zidewinde-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4
De uitwedstrijd tegen BC Zidewinde in Sprang-Capelle verliep wat minder voorspoedig dan vooraf gedacht. In de startende dubbelpartijen werden de punten nog eerlijk gedeeld: beide teams wonnen één partij. In de daaropvolgende singlepartijen liep BC Zidewinde razendsnel uit naar een 4-1 voorsprong door zowel de eerste, tweede en derde singlepartij te winnen. Jeroen van de Heiden keerde daarop het tij door, als vierde heer, zijn singlepartij wél te winnen. Doordat de Lieshoutse heren in de afsluitende twee dubbelpartijen weer wisten wat winnen was, konden ze de partij, ternauwernood, nog ombuigen naar een gelijkspel: 4-4.

BC Oosterhout-H3 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4
Ook tegen de nummer vier uit de rangschikking kon het Lieshoutse mannenteam niet tot een overwinning komen. In de wedstrijd werden er om de beurt partijen gewonnen en verloren: Wouter van Vijfeijken en Bert Manders wonnen hun singlepartijen en Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden verloren deze. Ook de dubbelpartijen werden eerlijk gedeeld (2-2). Overigens was in drie van de vier dubbelpartijen een toegevoegde derde set nodig om het verschil te kunnen maken, waaruit ook weer bleek dat de partijen niet zo ver uit elkaar lagen.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – TFS'57: 8-0
Het Lieshoutse mannenteam had uiteindelijk geen enkele moeite om tegen het Bergen op Zoomse TFS'57 een maximale score neer te zetten. Wouter van Vijfeijken had het nog knap lastig tegen de sterke Ronny van Werkhoven: met 21-17 trok hij uiteindelijk de singlepartij, in de derde set, naar zich toe. Dat gold ook voor het gelegenheidsduo Derek Dirven (die prima inviel voor een nog steeds geblesseerde Ruud van Vijfeijken en een afwezige Bert Manders) en Jeroen van der Heiden in hun dubbelpartij. Na een, met 23-25 verloren eerste set wisten ze in set twee nog nét op tijd terug te komen (van 19-19 naar 21-19) om in de derde set alsnog gehakt van de tegenstanders te maken: 21-7 en een dikke 8-0 overwinning.