René Brouwers speelde zijn 300ste duel en werd verkozen tot 'Man of the match'
René Brouwers speelde zijn 300ste duel en werd verkozen tot 'Man of the match' Foto: Jos Pennings

Sparta '25 boekt ruime zege op RKVVO

Beek en Donk - In de topper tegen RKVVO behaalde Sparta '25 op eigen terrein een ruime 4-1 overwinning. De bezoekers werden in de eerste 5 minuten compleet overdonderd. In de 2e minuut nam de thuisploeg al een 1-0 voorsprong.

Jeremy Raaijmakers profiteerde gretig van een slippertje van doelman Willem Huijbers en speelde de bal breed op Daan van Heijnsbergen. De Beek Donkse spits schoof de bal beheerst in een verlaten doel. Nauwelijks drie minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Jubilaris René Brouwers schoot vanaf zo'n 20 meter de bal precies in de linkerbenedenhoek. In de 21e minuut kwam Sparta '25 op een comfortabele 3-0 voorsprong. Een voorzet van Rick van Heijnsbergen werd bij de tweede paal door Bob Klaassen binnen gekopt. Hierna beet RKVVO wat meer van zich af en kwamen de bezoekers een paar keer gevaarlijk voor het Beek en Donkse doel. Gelukkig wist doelman Kamiel Pennings met enkele goede reddingen zijn doel tot aan de rust schoon te houden.

Kort na de pauze werd Daan van Heijnsbergen diep gestuurd. Helaas kwam de Sparta-spits net niet goed uit om deze mogelijkheid in een doelpunt om te zetten. In de 61e minuut ontstond er een onvervalste scrimmage voor de doellijn van de thuisploeg, waaruit uiteindelijk Kamiel Pennings als overwinnaar tevoorschijn kwam. In de daaropvolgende Sparta-aanval verzond Rick van Heijnsbergen een dieptepass op zijn broer Daan, die succesvol de 4-0 aantekende. Tien minuten later zorgde Jordi Verhoeven met een schot in de verre hoek voor de tegentreffer.

Dankzij deze mooie overwinning blijft Sparta '25 de trotse koploper in de tweede klasse F. RKVVO keerde huiswaarts in de wetenschap dat zij de winnaar van eerste periode zijn. Na afloop werd René Brouwers gehuldigd omdat hij 300 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Sparta '25 heeft gespeeld. En als kers op de taart werd hij óók tot 'man van de wedstrijd' uitgeroepen. Zondag 26 januari speelt Sparta '25 in Middelbeers een uitwedstrijd tegen Beerse Boys.