Sportcafé den Ekker haalt uit

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Met het affiche tussen de virtuele nummer 1 en de nummer laatst uit de A-klasse op het programma opende de WAC-avond. Er was Sportcafé den Ekker alles aan gelegen om de favorietenrol in dit duel te verzilveren en het mocht dan ook geen verrassing heten dat T. van den Bergh namens datzelfde Sportcafé al snel de 1-0 en de 2-0 op het scorebord zette.

Dat het duel tien minuten later al beslist was, had ook niemand verwacht. De 6-0 tussenstand was ook voor Hurkmans Plaatwerk een beschamende achterstand. Er viel weinig eer te behalen voor de rode lantaarndrager. Schade beperken werd het devies. Dat lukte nauwelijks. Het Sportcafé won met 12-3.

De druk lag daarmee bij concurrent Aben & Slag Advocaten. De runner-up kon in de koppositie weer overnemen (met een wedstrijd extra gespeeld weliswaar) door in de klassieker van 1.FC Geerts te winnen. Op basis van de rangschikking moest dit appeltje geschild kunnen worden. 1.FC Geerts bungelt nl. net boven de degradatiestreep. De 2-0 na acht minuten zetten de ambities van Aben & Slag in een positief daglicht. 1.FC Geerts leek de wedstrijd te kunnen vergeten, maar B. Kluytmans zorgde snel voor licht aan de horizon met een snelle aansluitingstreffer. Na de gelijkmaker die op ruim tien minuten voor het eind viel, was het 1.FC Geerts die Aben & Slag op de knieën dwong. Een knappe zege als resultaat: 4-2. (Na afloop van dit duel bleek het wedstrijdformulier van Aben & Slag niet in orde te zijn waardoor de nederlaag reglementair werd – 5-0 – plus drie punten in mindering).

De kop in de B-klasse geeft elkaar geen millimeter ruimte. Zo wist Rijwielhandel van den Berg haar inhaalduel met Café Thuis ruimschoots te winnen. Eerder dit seizoen won de Rijwielhandel dit duel ook ruim, maar toen bleek de uitslag onreglementair te zijn. Nu alles spik en span was bleek de Rijwielhandel alsnog een maatje te groot. Café Thuis kwam er niet aan te pas en delfde het onderspit met 8-0.

Danny Megens Keurslagerij haalde na haar treffen met BrabantTent opgelucht adem. De benauwende 3-2 overwinning betekende weer drie punten en daarmee het mede-koploperschap samen met de Rijwielhandel. Het had overigens niet veel gescheeld of er waren punten gemorst. Een achterstand werd nog teniet gedaan, maar een 2-1 voorsprong kon niet worden behouden. B. van den Bergh was een doorn in de Keurslagerij haar oog. Dat de 3-2 alsnog viel, nadat BrabantTent twee dotten van kansen om zeep had geholpen was een klein mirakel. Voor BrabantTent een teleurstellend eind van een toch al niet al te prettig seizoen.

DK Garagebedrijf liep averij op in haar strijd om de kopposities. FC Avondrood blonk uit in wilskracht en loopvermogen en legde DK uiteindelijk over de knie. Vanzelf ging het niet, er moest flink voor gewerkt worden. Zo was L. Hamelijck namens DK op schot met twee treffers, maar datzelfde gold voor B. van der Kruissen namens FC Avondrood. De beslissing viel op zo'n acht minuten voor het einde toen Avondrood de 5-2 binnenschoot. DK bracht de spanning nog wel even terug, maar echt aanspraak maken op de zege lukte hen niet. De achterstand op de koploper liep daarmee op. Daar tegenover staat dat Avondrood DK in het vizier krijgt middels deze driepunter.