Afbeelding

Gymen bij ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Tafeltennisvereniging ATTC'77 verzorgde dinsdagmorgen 4 februari in samenwerking met Laarbeek Actief de gymlessen voor groep 5 t/m 8 van basisschool De Brukelum uit Aarle-Rixtel. Om 8.30 uur trapte groep 8 af. Onder leiding van jeugdtrainer Henk Buiting met hulp van Frederieke van de Poel en Wilma van Beek werden allereerst de basisbeginselen uitgelegd en voorgedaan.

Hierna moesten de leerlingen enkele oefeningen doen, te beginnen met een balletje stil laten liggen op het batje, wat niet meeviel voor iedereen. Vervolgens werden wedstrijdjes gespeeld met als afsluiting "rond de tafel". Alle kinderen deden super enthousiast mee.

Voor de kinderen die erbij waren, maar ook andere kinderen die tafeltennis leuk vinden, is het natuurlijk mogelijk om aan de echte trainingen mee te doen. Deze zijn op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat. Het eerste half jaar zijn kinderen gratis lid! Ook volwassenen zijn van harte welkom bij ATTC'77. Op maandag- en donderdagavond is het vanaf 20.00 uur vrijspelen voor iedereen en op woensdagavond voor competitiespelers. Daarnaast is er nog plaats in de trainingsgroep voor beginners en recreanten op donderdag van 19.30 – 20.30 uur. Speel je liever overdag? Ook dat is mogelijk en wel op vrijdagochtend vanaf 9.00 uur.

Afgelopen weekend is ook de voorjaarscompetitie gestart. Door tussen de teams wat te schuiven en met de komst van twee nieuwe spelers is het weer gelukt 8 teams op de been te brengen. Vanwege blessures bij het vaandelteam moest Bart Boetzkes met twee invallers op pad naar Unicum 3 uit Geldrop. Jos Beniers miste nog wat trainingsmeters en verloor zijn wedstrijden, maar Jeroen van der Heijden wist heel knap één wedstrijd te winnen. Bart zelf scoorde ook één keer en met een 8-2 nederlaag keerden de heren huiswaarts.

Het tweede team moest een zelfde nederlaag incasseren maar dan een klasse lager. Alleen Maurice Manders won een potje tegen Flash 3 en samen met Frederieke van de Poel de dubbel. Bij het derde team ging het iets beter. Daar hielden Henk van der Bruggen, Albert Scheepers en Bart Willems elkaar goed in evenwicht tegen Een en Twintig 3. Ze wonnen alle drie één wedstrijd. Winst in de dubbel bracht de eindstand op een nipte 4-6 nederlaag.