Afbeelding

Drukke schaakavond bij DOT

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Er werden dinsdagavond 4 februari maar liefst 8 schaakpartijen gespeeld bij Schaakvereniging DOT. Zes partijen voor de beker en twee partijen voor de competitie.

De belangrijkste partij van de avond was die tussen Giel en Teun Jacobs. Altijd leuk vader tegen zoon, zeker als degene die wint zich tot bekerwinnaar mag kronen! Teun trok direct ten strijde en offerde zijn dame voor een mataanval die Giel ternauwernood kon pareren. Toch hield Teun nog lang dreiging maar moest zich tenslotte toch gewonnen geven. Youri speelde met de witte stukken tegen Jef die al snel zoveel materiaal in moest leveren dat Youri met de volle buit aan de haal ging. Johnny mocht openen tegen Harrie en stond eigenlijk de hele partij slechter en moest zich de winst aan Harrie laten. Chris trad in de arena tegen Dirk-jan en die kwam volgens eigen zeggen een zet te kort waarop Chris het punt binnen kon slepen. Thijs zat achter de witte stukken tegen Willy, en die bleek niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van Thijs. Aloys bond na een.lange strijd Frans aan de zegekar. De strijd tussen de 2 grijze geitenbreiers Piet en André werd beslecht in het voordeel van Piet omdat André een kwaliteit in moest leveren. De langste partij van de avond was die tussen die tussen Jan en Zjon waarbij Zjon in het eindspel 2 torens had tegen de 2 paarden van Jan beide spelers hadden nog maar een paar minuten op de klok en natuurlijk stonden de andere matadoren allemaal toe te kijken. Jan deed zij achternaam eer aan want hij speelde als een geslepen vos, maar Zjon die ook van geen kleintje vervaard is doorzag al zijn trucjes en met nog allebei minder dan 1 minuut op de klok gaf Jan de strijd op.

Uitslagen: Johnny van de Laarschot-Harrie van de Laar 0-1, Giel Jacobs-Teun Jacobs 1-0, Thijs Knaapen- Willy Constant 1-0, Youri van de Laarschot-Jef Verhagen 1-0, Chris van Laarhoven-Dirk-jan Gloudemans 1-0, Piet van Wetten-Andre Bergman 1-0, Frans van Hoof-Aloys Wijffelaars 0-1, Jan Vossen-Zjon van de Laar 0-1.