Het kampioensteam: BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken met naast hen trainster Isa Verkoeijen
Het kampioensteam: BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken met naast hen trainster Isa Verkoeijen

Herenteam Badminton Club Lieshout kampioen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ondanks twee nederlagen heft het herenteam van Badminton Club Lieshout tóch het kampioenschap binnen gehaald. Omdat beide wedstrijden met 'slechts' 3-5 verloren werden, konden tweemaal drie punten worden bijgeschreven en dat is voldoende om kampioen te worden in de eerste afdeling van de nationale mannen-klasse met nylon shuttles.

BC High Speed-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 5-3
De eerste nederlaag die de Lieshoutse badmintonners opliepen was tegen het eerste herenteam van BC High Speed. Na een spannende wedstrijd bleken zij de bovenliggende partij te zijn. Drie van de vier dubbelpartijen moesten beslist worden doro toeveoging van een derde set: ook dat is al een teken van een gelijkopgaande strijd. Van die dubbels konden alleen Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijckers de beslissende, toegevoegde set binnen halen (nipt, met 19-21).jeroen van der heiden en Laurencoe Roijackers koneden dat niet (21-17) en ook Bert Manders en Jeroen van der Heiden lukte dat niet (21-18). In de singlepartijen wist Wouter van Vijfeijken "met gemak" te winnen van Rens Melissant (8-21, 9-21). Bert Manders speelde, als tweede heer, weer eens een driesetter. Met 16-21 wist hij Erik Gilessen te verslaan. Jeroen van der Heiden, die als derde heer speelde, verloor van de sterke invaller Ali Alsalem (21-14, 21-15). Laurence Roijackers tenslotte speelde als vierde heer een prima eerste set (20-22) maar kon dat niet volhouden en verloor set 2 en 3 met 21-13. Door deze uitslag heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels 7 punten voorsprong op de runner-up uit Oirschot, tegen wie de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld moet worden.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Oirschot-H1: 3-5
Het Lieshoutse mannenteam zou al aan één wedstrijdpunt voldoende hebben om kampioen te worden. Dat punt kwam al heel snel: in de eerste dubbelpartij behaalden Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers een prima overwinning, waarmee ze dus direct het kampioenschap veilig stelden. Door deze situatie waren alle zeven volgende wedstrijden "voor des keizers baard". Toch werd er nog volop gestreden: Wouter van Vijfeijken en Bert Manders verloren hun singlepartij in twee sets. Ook Jeroen van der Heiden verloor nipt. Laurence Roijackers deed het beter in zijn singlepartij. Vooral in de tweede set walste hij over zijn tegenstander heen en haalde zo het tweede punt binnen. In de afsluitende dubbel wisten opnieuw Laurence Roijackers en Bert Manders nog een punt toe te voegen aan het totaal: zij wonnen de allerlaatste dubbelpartij van het seizoen, waarna het team, uiteraard inclusief trainster Isa Verkoeijen, werd gehuldigd. De heren én de trainster hebben weer een puike prestatie geleverd.