Vlnr. Henk Coppens, William Swinkels en Jan Swinkels
Vlnr. Henk Coppens, William Swinkels en Jan Swinkels

Spanning te snijden bij HSV 't Sluisje

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het leek wel of bij de laatste wedstrijd van de Wintercompetitie Hischcok was ingehuurd om het slot te schrijven. Want uiteindelijk ging het na 8 wedstrijden om millimeter werk.

Op voorhand leek de winnaar te komen uit het familieduel tussen vader Jan en zoon Wiliam Swinkels met als outsider Henk Coppens die op kleine achterstand volgde. Er waren weer 16 vissers naar de vijver gekomen waarvan uiteindelijk er 2 met lege handen naar huis gingen. Nadat om 16.00 uur de rook was opgetrokken kon het tellen beginnen en begon bij de wedstrijdleiding langzaam het zweet uit te breken. Wat bleek, ook na het natellen, dat er drie waren geëindigd met evenveel punten.

Toen moest er gekeken worden wie de meeste wedstrijden gewonnen had. Na deze schifting bleven er twee over. Vervolgens werd gekeken wie de meeste 2e plaatsen had en toen was pas de winnaar bekend. William Swinkels veroverde de eerste plaats. De tweede plaats was weggelegd voor Henk Coppens. Jan Swinkels eindigde als derde in het klassement.

Het waren 8 prachtige wedstrijden die in redelijke weersomstandigheden waren verlopen en er was al helemaal geen ijs te zien. Opmerkelijk was dat de goudkarper voor het eerst tijdens een wedstrijd werd gevangen. Bart van de Elzen ving een keer 28 voorns. Kortom; een prachtig jaar.

Uitslag achtste wedstrijd: 1.Rolf v.d. Laar 11 kg, 2. Frans Verkuijlen 9,7 kg, 3. Henk Coppens 9,2 kg.
Einduitslag wintercompetitie: 1. William Swinkels, 2. Henk Coppens, 3. Jan Swinkels.

De wedstrijdvissers hebben nu een paar weken rust. De eerstvolgende wedstrijd is op 4 april om de vrijwilligersbokaal.