Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Sander Leenders, Tim Gielens, Sem Linders, Roan Linders   | Fotonummer: b85b91
Vlnr: Sander Leenders, Tim Gielens, Sem Linders, Roan Linders
Sport

Mariahoutse judoka's op het podium

  Sportnieuws

Mariahout - Vier judoka's van Judoclub Mariahout hebben zaterdag 9 februari deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi van Judoclub Avanti in Sporthal De Klumper te Lieshout.

Sem Linders liet zich in zijn eerste wedstrijd verrassen. De winst ging dan ook met een waza-ari naar zijn tegenstander ging. In de tweede wedstrijd was er een mooie waza-ari score van Sem, maar ook één voor zijn tegenstander. Helaas kon zijn tegenstander er echter een houdgreep aan koppelen waardoor Sem de winst aan zijn tegenstander moest laten. In de derde partij kwam Sem al snel op achterstand, waza-ari tegen. Hij liet zich niet kisten en wist eveneens een waza-ari te scoren en meteen door te pakken in een houdgreep. Helaas hield die niet lang genoeg stand voor een score, maar het was wel genoeg om op beslissing de winst alsnog binnen te halen. Sem behaalde een mooie derde plaats. Sander Leenders opende goed met een winstpartij op ippon met een mooie houdgreep. In de daarop volgende partijen was het erg spannend. In de tweede partij kwam het ook na verlenging aan op een beslissing van de scheidsrechter. Deze viel in het voordeel van Sander uit. In de derde partij was er wederom geen duidelijke winnaar maar ging de winst op beslissing van de scheidsrechter naar de tegenpartij. Sander behaalde een zwaarbevochten verdiende tweede plaats.

Tim Gielens begon moeizaam. Hij kon zich in de eerste partij goed staande houden maar toch echt goede aanvallen komen lukte nog niet. Dit aanvallen ging al beter in zijn tweede partij. Een mooie waza-ari score die helaas net voor tijd werd geëvenaard door zijn tegenstander. Op beslissing was de winst alsnog voor Tim. De derde partij bood minder kansen en de winst ging naar de tegenpartij. In de laatste partij was het lang spannend. Tim wist in de laatste seconden met een mooie ippon de winst en een derde plaats op het podium veilig te stellen. Roan Linders begon zijn toernooi met een winst in de eerste wedstrijd op beslissing van de scheidsrechter. Hij had het meeste aangevallen. In de tweede wedstrijd werd Roan verrast en hij kreeg al snel een waza-ari tegen. Zowel voor Roan als zijn tegenstander lukte het niet meer om te scoren en dus ging de winst naar de tegenstander. In de derde wedstrijd lukte het beide judoka's niet tot scoren te komen. Omdat Roan zich vooral bezig moest houden met verdedigen ging de winst op beslissing naar zijn tegenstander. Net zoals Sem en Tim mocht Roan plaatsnemen op het podium om de derde prijs in ontvangst te nemen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>