Logo mooilaarbeek.nl
De Passantenhaven in Aarle-Rixtel   | Fotonummer: 2b67dd
De Passantenhaven in Aarle-Rixtel (Foto: Wim van den Broek)
Gemeente

Aarle-Rixtel krijgt sloepverhuur nabij Passantenhaven

  Toerisme

Aarle-Rixtel – Laarbeek krijgt in 2019 een nieuwe toeristische trekpleister. Sjef van Avendonk start een sloepverhuur ten zuiden van de brug in Aarle-Rixtel. Wethouder Joan Briels is blij met de komst: "Dit past perfect bij de Poort van Laarbeek en de ideeën die wij hebben om dit gebied recreatief en toeristisch verder te ontwikkelen."

"We starten met 4 of 5 sloepen en zijn het hele jaar geopend, want ook de winter heeft zijn charmes om te varen", vertelt ondernemer Sjef van Avendonk enthousiast. Met zijn 40 jaar ervaring in de watersport weet hij waar hij over praat en Sjef heeft dan ook genoeg ideeën om zijn onderneming succesvol te maken. "We gaan samenwerkingsverbanden aan met diverse horecazaken en Bed & Breakfasts. We willen vaartochten organiseren naar bijvoorbeeld Bavaria, waar je de Bavaria rondleiding kunt volgen."

Eind maart/begin april wil Sjef van start gaan met de sloepverhuur. Bij een rondvaart is altijd een begeleider aanwezig op de sloep, waar maximaal 12 mensen op kunnen. "We willen graag de veiligheid garanderen en vragen daarom in ieder geval de eerste tijd om een vaarbewijs als mensen zelf willen varen. We willen graag aftasten hoe alles gaat."

Plannen heeft Sjef om in de toekomst de gehele provincie door te kunnen varen. Onderweg zou je dan kunnen stoppen bij verschillende Bed en Breakfasts. "Nu kunnen we o.a. naar Veghel, Helmond, Son en Breugel en zelfs tot Tilburg", laat Sjef weten. Later zou hij het varen willen combineren met bijvoorbeeld fiets- en wandeltochten.

Bijna vestigde de ondernemer zich in Helmond. "Daar duurde het allemaal erg lang. De gemeente Laarbeek zijn we dankbaar voor het snelle optreden. We willen hier graag bijdragen aan de ontwikkeling van het toerisme."

Sjef sluit af met een oproep aan de inwoners, want hij vestigt zijn sloepverhuur dan wel in Aarle-Rixtel, maar een huisje en werkplaats heeft hij hier nog niet. "Het liefst zo dicht mogelijk bij het kanaal", vertelt Sjef lachend.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>