Afbeelding
Foto: Ingezonden (archieffoto)

Dienstregeling openbaar vervoer vanaf 19 maart aangepast

Verkeer Coronavirus

Laarbeek - De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart past Bravo daarom de dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is vanaf 18 maart terug te vinden in Bravo's reisplanner.

De busmaatschappij: "Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen blijven reizen."

Bravo vraagt haar reizigers om voortaan via de zijdeur van de bus in- en uit te stappen. Zo verminderen reizigers het aantal contactmomenten tussen zichzelf en de buschauffeurs. De busmaatschappij probeert op deze manier de juiste balans te vinden tussen gezondheid van medewerkers en dienstverlening naar reizigers. Losse kaartjes kunnen niet meer gekocht worden, men kan alleen nog reizen met een OV-chipkaart, E-ticket of met de Tranzer app. Saldo en E-tickets zijn te koop via www.hermes.nl 

Lees ook: Geen buurtbus tijdens afgekondigde coronaperiode