Kruising Peeleindseweg - Gemertseweg
Kruising Peeleindseweg - Gemertseweg

Verkeerslichten op weg tussen Beek en Donk en Gemert

Verkeer

Beek en Donk - Binnen niet al te lange tijd zullen er verkeerslichten geplaatst worden op de kruising van de Peeleindseweg en de Gemertseweg. 

Deze kruising, na de rotonde richting Gemert, levert nu veel problemen op. Voor verkeer, waaronder ook het openbaar vervoer dat vanuit de Peeleindseweg de Gemertseweg richting Gemert op wil draaien is dat nu vaak lastig. Ook voor fietsers is de kruising niet altijd even veilig. Om dit probleem direct aan te pakken word het kruispunt met verkeerslichten voorzien en komen er diverse aparte stroken voor afslaand verkeer op de N272.

Al eerder was duidelijk dat er op dit punt op de weg tussen Beek en Donk en Gemert aanpassingen moeten komen. Er loopt momenteel een onderzoek naar de toekomstige inrichting van de N615 (vanaf de Beekse Brug) die na de rotonde overgaat in de N272. De huidige problemen bij de kruising worden na realisatie van de plannen voor de N279 (Helmond richting Veghel), met een ongelijkvloerse kruising met de N272, alleen nog maar erger, is de verwachting. Het is nog onzeker wanneer die plannen uitgevoerd gaan worden en de aanpak van de kruising Peeleindseweg/Gemertseweg kan daar niet op wachten, schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.