Afbeelding

Help mee aan een verkeersveilige situatie bij de Aarlese basisscholen

Verkeer

Aarle-Rixtel - Een groot deel van de basisschoolleerlingen gaat naar OBS De Driehoek of kindcentrum Breinplein in Aarle-Rixtel. Door toename van leerlingen op beide locaties is er meer verkeersdrukte tijdens het halen en brengen van de kinderen.

De basisscholen zijn in overleg met het dorpsplatform en de gemeente om te zoeken naar oplossingen. Beide directeuren spreken regelmatig ouders aan die op de stoep parkeren en vragen hen gebruik te maken van de parkeerplaatsen rondom school. Bij de Heindertweg en Schoolstraat geldt al een stop- en parkeerverbod. Het parkeren op de stoep leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. Naast het aanspreken van ouders, zal de politie binnenkort zorgen voor handhaving.

Bij OBS De Driehoek zijn een drietal pionnen op twee parkeerplaatsen voor school geplaatst. Dat geeft ouders en kinderen de gelegenheid om veiliger over te steken. Tevens mogen ouders op het schoolplein wachten als ze hun kinderen komen brengen en ophalen. Daardoor is het minder druk op het trottoir rondom school. Tot slot zijn er enkele ideeën om acties op te zetten samen met de kinderen.

Bij Kindcentrum Breinplein is de parkeerplaats voor en na school afgezet met paaltjes, zodat ouders en kinderen hier veilig kunnen verzamelen. De kinderen die met de fiets komen gebruiken de poort bij de parkeerplaats en lopen vervolgens over het plein naar de fietsenstalling.

Het gaat echter om een gedragsverandering. Wanneer ouders hun kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school brengen, zorgt dit voor veel minder verkeersdrukte en een veiligere situatie rondom beide scholen. Er zijn echter nog meer voordelen! Op de fiets of te voet naar school is namelijk gezond, beter voor de natuur en het leert kinderen zelfredzaam te zijn in het verkeer.

Ze willen u daarom van harte vragen om mee te doen! Wilt u uw kinderen zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar school brengen? En mocht dat echt niet mogelijk zijn; wilt u dan een stukje verderop parkeren en uw kind te voet naar het schoolplein brengen? Dan zorgt u samen met hen voor een verkeersveilige schoolomgeving. Hartelijk dank voor de medewerking.