De Bosscheweg richting de Beekse brug
De Bosscheweg richting de Beekse brug Foto: Mark Barten

Provincie wil Bosscheweg afsluiten

Verkeer

Laarbeek - Om de dagelijkse verkeersproblemen bij de Beekse brug tegen te gaan, wil de provincie de Bosscheweg afsluiten. Hierdoor is het dan niet meer mogelijk om vanuit de doorgaande weg van Beek en Donk naar Gemert de Bosscheweg op te gaan, en omgekeerd. Dit tot grote verbazing van wethouder Tonny Meulensteen. “Ik ben hier ‘not amused’ over”. Als het aan hem ligt, gaat het plan van de provincie dan ook niet door.

Een mogelijkheid om drukte tegen te gaan, was het verleggen van de aansluiting van de Bosscheweg met de doorgaande weg van Beek en Donk naar Gemert. Maar dit blijkt nu niet te kunnen. Daarvoor moest grond aangekocht worden, behorende bij Kasteel Eikenlust. “Maar dat is een rijksmonument en gaat dus niet”, aldus de wethouder. Hierop heeft de provincie nu het plan opgepakt om de Bosscheweg dan maar af te sluiten. Een plan waar Meulensteen ‘dwars voor gaat liggen’. De verwachting is namelijk dat afsluiten van de Bosscheweg tot een forse toename van verkeer gaat leiden door de kern van Beek en Donk, waarbij de toch al gevaarlijke kruising bij de Donkse brug nog meer verkeer te verwerken krijgt.

Enkele jaren terug is er al een proef gedaan met een verbod op links afslaan naar de Bosscheweg (als je in de richting van Gemert rijdt). Dit leidde toen tot meer doorgaand verkeer op de Brandstraat en de Koppelstraat. Wethouder Meulensteen gaat nu in overleg met de provincie om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de problemen bij de Beekse brug aan te pakken.

De Bosscheweg richting de Donkse brug. Verkeersdrukte bij de kruising