De BSO Bus van Kinderdagverblijf Koetje Boe
De BSO Bus van Kinderdagverblijf Koetje Boe Foto: Mark Barten

Medewerkers Koetje Boe geslaagd voor examen BSO Bus

Verkeer advertorial

Beek en Donk – Kinderdagverblijf Koetje Boe in Beek en Donk gaat binnenkort met de BSO Bus veilig van A naar B met de kinderen. Alle medewerkers zijn geslaagd voor het verplichte examen.

Hoe vervoer je als kinderdagverblijf zo veilig mogelijk je kinderen? Die vraag stelt KDV Koetje Boe, waar wekelijks zo’n 180 kinderen komen, in Beek en Donk zich ook. Jarenlang maakte het bedrijf van eigenaresse Debbie Verheijen probleemloos gebruik van de stint, een elektrisch vervoermiddel. Nadat deze verboden werden, moest Koetje Boe op zoek naar een ander vervoersmiddel. 

Zwarte bakfietsen werden het. Met elektrische trapaandrijving om het voor de bestuurder wat makkelijker te maken. “We kunnen de kinderen hiermee veilig vervoeren, bijvoorbeeld van en naar school en als we naar een speeltuin gaan. Maar het is wel zwaar als de bak vol met kinderen zit, zeker bij het aanzetten bij het wegrijden. Als er alleen peuters in zitten, is dat prima te doen. Heb je veel kinderen voor de BSO, dan wordt het al een stuk lastiger”, geeft Debbie aan.

“Dan zien ze met eigen ogen
hoe veilig de BSO Bus is”

Daarom werd gekeken naar een alternatief. Dit werd gevonden in de BSO Bus. Wat is dat precies Debbie?
“Een elektrisch aangedreven vervoersmiddel. Je geeft gas en je bent op een veilige manier weg. Het is heel degelijk en op de weg ben je goed zichtbaar, ze hebben een opvallende kleur. Daarnaast zit de verlichting nu hoger, zijn er twee rolbeugels en via twee duidelijk zijspiegels kun je zien wat er achter je gebeurt. De bestuurder van de wagen staat nu ook stabieler dan voorheen.”

En goed nieuws. Alle medewerkers van Koetje Boe zijn geslaagd voor het verplichte examen dat je moet afleggen om de wagen te besturen. Proficiat.
“Ja, daar zijn we enorm blij mee en enorm trots. Alle 20 medewerkers hebben een theorie-examen en een praktijkexamen afgelegd. Met de examinatoren hebben we daarnaast diverse routes gereden die wij dagelijks rijden, naar scholen en speeltuinen. Samen hebben we gekeken wat de veiligste routes zijn. Routes die wij dus ook gaan gebruiken.”

Nu iedereen officieel zijn rijbewijs heeft voor de BSO Bus, gaan we ze dagelijks zien?
“Jazeker, dat is wel de bedoeling. Wel vragen we eerst toestemming aan alle ouders. We krijgen veel positieve reacties van hen. Een enkeling die twijfelt, die laten we zien hoe de BSO Bus werkt en daar rijden we ook een stukje mee, dan zien ze met eigen ogen hoe veilig de BSO Bus is. De kinderen kunnen we straks op een verantwoorde en veilige manier van A naar B vervoeren.”

Kinderdagverblijf Koetje Boe
Beekerheide 12a, Beek en Donk
0492-347583
www.kdvkoetjeboe.nl 
info@kdvkoetjeboe.nl