Afbeelding
Foto: Mark Barten
FOTO’S + VIDEO

Onderhoudswerkzaamheden brug Oranjelaan gestart

Verkeer Foto/Video Video's

Beek en Donk/Aarle-Rixtel - In opdracht van Rijkswaterstaat is aannemer Van Doorn maandagochtend 2 mei gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de brug over het Wilhelminakanaal (Oranjelaan) bij restaurant de Hommel in Beek en Donk. Het onderhoud is nodig vanwege slijtage door de jaren heen en duurt tot vrijdag 6 mei. 

Tijdens deze week (2 tot en met 6 mei) is de brug afgesloten voor alle verkeer. Dat was maandagochtend, ondanks de vele aankondigingen langs de weg, toch nog even wennen voor veel automobilisten. Menigeen moest de auto keren.

Het onderhoud bestaat uit het vervangen van de oplegblokken en het herstellen van betonschades. Rijkswaterstaat heeft vanwege de verkeershinder overwogen om de werkzaamheden in het weekend te laten plaatsvinden. Dat zou echter zoveel meerkosten met zich meebrengen, dat die keuze niet is gemaakt. Er is daarom gekozen het onderhoud in de meivakantie te doen omdat er dan minder verkeersbewegingen zijn.

De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat Zuid Nederland laat verrichten aan oevers, rivieren en kunstwerken zoals bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt er rond de Noord-Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n 15 bruggen en stuwen onderhoud verricht.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding