Afbeelding
Foto: Mark Barten
VIDEO

Beekse Brug wekenlang afgesloten

Verkeer Video's

Beek en Donk - In opdracht van Rijkswaterstaat is de Beekse Brug (Gemertseweg) vanaf vanochtend 1 augustus tot en met 20 augustus - en mogelijk tot 27 augustus - afgesloten voor het wegverkeer. Auto’s moeten daardoor nu door het dorp om de Donkse Brug over te kunnen steken en dat leidt tot drukkere situaties in met name de Koppelstraat, Brandstraat en rondom de Donkse Brug.


De Beekse brug wordt al tientallen jaren intensief gebruikt, waardoor slijtage ontstaat. Daarom wordt er nu groot onderhoud verricht dat enkele weken zal duren. Het onderhoud bestaat uit het vervangen van de kunststof slijtlaag, wrijfgordingen (stootbalken) wegdek aanbruggen en het herstellen van betonschade en onderhoud leuningen. 

Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het wegverkeer, maar voetgangers en fietsers - die overigens wel af moeten stappen - kunnen wel oversteken. Van 16 tot en met 20 augustus, tijdens de werkzaamheden aan de wrijfgordingen (die moeten voorkomen dat een boot de kant raakt), moet de brug echter open zijn en kunnen ook fietsers en voetgangers de brug ook niet oversteken.

Afbeelding
Afbeelding