De dansmariekes van cv De Raopers
De dansmariekes van cv De Raopers
VIDEO

Toch gewoon een nieuwe gardedans voor dansmariekes van de Raopers

Video

Lieshout - Het afgelopen jaar was een vreemd jaar, zo ook voor de dansmariekes van CV de Raopers uit Lieshout. Aangezien de trainingen voor het nieuwe carnavalsseizoen altijd rond 1 april starten, moest het dit jaar op een andere manier dan dat ze gewend waren (zoals zoveel dit jaar anders ging dan anders..). Geen probleem, daar verzinnen ze wel wat op.

Om te voldoen aan de maatregelen zijn de dansmariekes daardoor begonnen met trainen in de buitenlucht. Na weken buiten trainen brak de zomervakantie, en dus de zomerstop, aan. Er was toentertijd nog veel onduidelijkheid over of de dansmariekes de nieuwe dans komend carnavalsseizoen konden laten zien.

Binnen trainen
De herfst brak aan en het werd kouder, waardoor de dansmariekes gedwongen werden om weer binnen te gaan trainen. Tot vreugde van iedereen lieten de nieuwe maatregelen dit ook toe. Steeds meer bekroop de dansmariekes het gevoel dat niemand uit Laarbeek en omstreken de nieuwe dans op een podium zou kunnen komen bewonderen. Geen prinsenbal, geen recepties en dus ook geen gelegenheden om de dans uit te voeren voor publiek.

Om er tóch voor te zorgen dat iedereen ‘gewoon’ van de nieuwe gardedans kan genieten, is deze gefilmd en op YouTube gezet. Je kunt het filmpje ook hieronder bekijken of check de Raopers op Facebook. De Raopers zijn super trots en hopen dat zoveel mogelijk mensen de dans toch zullen zien en delen zodat de dansmariekes niet voor niets zo hard getraind hebben de afgelopen maanden.