De avondfoto van Rob van Kaathoven werd het hoogst beoordeeld door de jury
De avondfoto van Rob van Kaathoven werd het hoogst beoordeeld door de jury Foto: Rob van Kaathoven
VIDEO

Series en late fotosessies tijdens vierde ronde Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - Het maken van een avondfoto en het neerzetten van een serie van drie foto’s van een ambacht of beroep stonden op het menu tijdens de vierde ronde van Het Perfecte Plaatje Laarbeek. Veertien kandidaten gingen er een week lang mee aan de slag.

Ambacht/Beroep
Vooral de series kregen veel bewondering van de jury. Veel verschillende ambachten en beroepen werden op een mooie manier in beeld gebracht. Zo zijn er onder andere foto’s gemaakt van een politieagent en brandweermannen, maar ook van een imker, molenaar en een boer. De jury gaf het hoogste cijfer (8.3) aan Debbie Kweens, voor haar serie van edelsmid Jacqueline Swinkels (zie foto). De stemmen van de lezer gingen naar de foto’s van Jeroen Segers (hoefsmid) en Jessimo Coeymans (imker). Jeroen en Jessimo ontvingen ieder evenveel stemmen.

Avondfotografie
Bij de avondfoto’s zijn de kandidaten laat op pad gegaan. Sommigen zelfs midden in de nacht. Molen de Leest in Lieshout en de Laarbrug in Aarle-Rixtel trokken de kandidaten als magneten aan. Maar liefst 5 fotografen fotografeerden in elkaars voetsporen.

Alle series en avondfoto’s nog eens terugzien? Kijk in het dossier van Het Perfecte Plaatje Laarbeek op www.mooilaarbeek.nl.


Thuiswinnaar
Iedere ronde worden de lezers uitgedaagd om deel te nemen aan de thuisopdracht. Voor ronde 4 was de thuisopdracht ‘avondfoto’. Tot winnaar is gekozen Clemence Muno. Zij ontvangt een cadeaubon t.w.v. €15,00 van De Hout Studio (www.dehoutstudio.nl).

De serie van de edelsmid ontving het hoogste punt van de jury
De hoefsmid van Jeroen Segers
De imker van Jessimo Coeymans
'De Pionier' van Sanne van der Linden
De winnende thuisopdracht