Beoordeling vijfde ronde Het Perfecte Plaatje Laarbeek: ‘Het wordt steeds moeilijker om te jureren’

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - “Het wordt steeds moeilijker om te jureren”, vertellen juryleden Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen in de beoordelingsvideo van ronde 5 van Het Perfecte Plaatje Laarbeek. Het tweetal merkt op dat de foto’s steeds ‘beter’ worden en het niveau iedere ronde omhoog gaat. 

Woensdag werd om 17.00 uur de beoordelingsvideo van ronde 5 gepubliceerd op www.mooilaarbeek.nl. Tijdens deze beoordeling werpen de juryleden een kritische blik op de gemaakte foto’s van opdracht 9: ‘Spiegeling’ en opdracht 10: ‘Close-up’. Zowel Joost als Liesbeth kennen punten toe aan criteria zoals compositie, techniek, creativiteit, onderwerp, belichting en ga zo maar door. Iedere fotograaf heeft een eigen kijk. Soms geven ze bijna hetzelfde punt, maar er kan ook wel eens meer dan een punt verschil zijn. Door de punten van beide juryleden op te tellen, komt er een eindresultaat voor de kandidaat.

Keuze van de lezer
De meeste stemmen van de lezer gingen bij opdracht 9 (close-up) naar Jeroen Segers. Jeroen won qua stemmen nipt van Olaf. Voor Sanne van der Linden was er een mooie derde plaats volgens de stemmers.

Ook bij opdracht 10 vergaarde de foto van Jeroen Segers de meeste stemmen. Zijn close-up foto van een vlieg kreeg een ruime meerderheid van de stemmen. Op gepaste afstand volgen de foto’s van Olaf Kerkhof en Debbie Kweens.

Benieuwd naar de beoordeling van de professionele jury? Bekijk dan de video hierboven.

Winnaar thuisopdracht
Iedere ronde kan er meegedaan worden aan de thuisopdracht. Voor de winnaar van de thuisopdracht is er een cadeaubon t.w.v. €15,00 van De Hout Studio (www.dehoutstudio.nl). De winnaar van de vijfde thuisopdracht (spiegeling) is Madelon Verboort. Proficiat!

De foto van Olaf Kerkhof kreeg bij de opdracht 'spiegeling' de hoogste beoordeling
Afbeelding
Op de foto van Jeroen Segers (spiegeling) werd het vaakst gestemd
De close-up foto van deze vlieg kreeg de meeste stemmen van de lezer
Afbeelding