Hans Vereijken (met trofee) werd in 2013 'Ondernemer van het Jaar'
Hans Vereijken (met trofee) werd in 2013 'Ondernemer van het Jaar' Kuppens Fotografie

Kick-off verkiezing 'Ondernemer van het Jaar Peel Noord'

Zakelijk Algemeen

Laarbeek/Gemert-Bakel – Een groot succes. Dat was de 'Ondernemer van het Jaar'-verkiezing in 2013. Nog steeds hebben winnaars 'Ondernemer' Hans Vereijken (Vereijken Kwekerijen) en 'Starter' (Koen Schrama, TRIA Fietsen) veel profijt van hun titel. Maar ook de andere deelnemers kijken met veel plezier terug op het leerzame traject. Na vier jaar gaat er weer een nieuwe verkiezing van start. Op donderdag 30 maart is de kick-off in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel.

'Ondernemer van het Jaar Peel Noord'
Het is de derde verkiezing die op stapel staat. De eerste – gehouden in 2009 – vond alleen in Gemert/Bakel plaats. In 2013 hebben de gemeenten Laarbeek en Gemert/Bakel de handen ineengeslagen. De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Ondernemer van het Jaar Peel Noord. In het bestuur en de werkgroepen zijn veel ondernemers uit beide gemeenten vertegenwoordigd. Voorzitter Ronald Gerrits (Gerrits & Van Gulick Notarissen) vertelt: "De verkiezingen waren een groot succes. Het gaat niet alleen om de titel; er vindt een jaar lang een traject plaats voor de deelnemers. Dit is heel leerzaam. Daarnaast leer je als deelnemer veel collega-ondernemers kennen. Dus ook al win je niet: het is toch heel waardevol om mee te doen. Zowel voor 'Starters' als voor 'Ondernemers'."

Starter- en Ondernemersprijs
De verkiezing bestaat uit twee delen: de startersprijs en de ondernemersprijs. Voor het starterstraject mogen ondernemers meedoen die maximaal drie jaar bezig zijn (geteld vanaf 1 januari 2014). "Je kunt dit zien als een soort aanmoedigingsprijs", vertelt Ronald. "Beide trajecten vinden grotendeels separaat van elkaar plaats. Het gehele jaar door zijn er bijeenkomsten. Een gerenommeerde jury kiest uiteindelijk de drie finalisten, zowel voor de 'Starter' als 'Ondernemer'. Het traject eindigt met een fantastische verkiezingsavond op zaterdag 24 maart 2018 voor heel ondernemend Laarbeek en Gemert-Bakel."

Waardevol
Het is volgens de voorzitter heel nuttig voor ondernemend Laarbeek en Gemert/Bakel om aan de verkiezing mee te doen. "Je maakt niet alleen kans op een prestigieuze titel, maar beleeft ook een waardevol, leerzaam traject. Het is een uitdaging en unieke kans voor iedere ondernemer. Je leert, ervaart en kunt zaken toepassen, met persoonlijke groei en een flink lokaal netwerk als eindresultaat." Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden voor de verkiezing, maar kunnen ook door anderen worden opgegeven. "Niet geheel onbelangrijk om te vermelden, is dat het initiatief wordt ondersteund door alle ondernemersverenigingen van de gemeente Gemert/Bakel en Laarbeek. Zij zullen ook leden van hen gaan nomineren."

Meedoen
Ben/ken jij dé 'Ondernemer' of 'Starter' van 2017-2018? Kom dan op donderdag 30 maart naar de Klokkengieterij (Klokkengietersstraat 1, Aarle-Rixtel). Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Op deze avond wordt uitgelegd hoe je hieraan mee kan doen en hoe je iemand aan kan melden als 'Starter' of als 'Ondernemer'. Dat is tevens op deze avond meteen mogelijk. Het belooft een informele, sprankelende avond te worden. Aanmelden hiervoor kan tot donderdag 23 maart via info@ovhj.nl.

Koen Schrama (2e van rechts) werd in 2013 'Starter van het Jaar'